Old School barberarinredning nu i Sverige

I takt med att männen blivit allt mer intresserade av hud- och skäggvård har även intresset för den traditionella barberarkonsten växt sig allt starkare. Detta märks bland annat i tillkomsten av fler barberare som specialiserat sig på den urgamla konsten att raka med kniv. Det märks även hos enskilda individer som satsar allt mer på produkter inom grooming. Nu finns även möjligheten att enkelt inreda sitt hem med traditionell, old school barberarinredning, även om det kanske framförallt är barberaren som i sitt yrke kommer att utnyttja möjligheten.

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Idén föddes ut ett samarbete för två år sedan då barberaren Arjan Ruedisueli letade antika möbler att inreda sin salong Hair Jockey med och fick hjälp av möbeldesignern René ter Koele. Med 15 års erfarenhet inom branschen av att skräddarsy vintageinredning började René skissa på ett sätt att göra detta i lite större skala.

– Vi ställde ut vår första modell på Cosmoprof Bologna och blev överväldigade över den respons vi fick från entusiastiska barberare. Vi fick vår första distributör, och började leverera till tyska marknaden också. Sen har det rullat på, så vi har fått utöka vår fabrik och har nyligen flyttat till ett stort lager nära flygplatsen, berättar René ter Koele.

Arjan Ruedisueli och René ter Koele, grundare av Barber Furniture.

Inredningen handtillverkas i fabriken i Holland i massivt trä i två serier, Classic och Vintage. Modellerna är inspirerade av barbershopsinredning från tidigt 1900-tal och Barber Furniture försöker behålla den gamla stilen så mycket som möjligt med detaljer i marmor, antika beslag och glasdörrar.

Barberarstationerna monteras på plats i salongerna och kan enkelt byggas på med fler stationer genom ett plug-in system. Classic-serien tillverkas i ek, där man kan välja mellan olika finish på träslaget och marmorbänk i olika färger. Dessutom finns klassiska glasdiskar med utdragbara lådor, speglar och golvdisplayer.

Tillsammans med Barber Supplier Nordic AB erbjuder Barber Furniture sin inredning på svenska marknaden. Barber Supplier Nordic AB är ett distributionsbolag med fokus på barberare, som erbjuder ett brett sortiment av rakvård, skäggvård, hårstyling samt förbrukningsprodukter till barberare. Nu utökas sortimentet med barberarinredning med vintagekänsla.

– Vårt mål är att bli en helhetsleverantör för barberare, med allt från inredning till förbrukningsmaterial och försäljningsprodukter. Vi har letat efter en samarbetspartner för inredning, och vi hittade faktiskt varandras företag samtidigt! Barber Furniture är helt unika på marknaden. Det finns ingen som erbjuder denna typ av design och hantverkskvalitet i ett färdigt koncept, som på lite IKEA-vis monteras ihop och kan utökas till flera stationer. Dessutom till en bra prislapp! Vi har börjat visa upp det för barberare och fått enormt positiv respons hittills, säger Karin Fahlström från Barber Supplier.

Möblerna finns tillgängliga via www.barbersupplier.se, och till början av hösten planerar den svenska distributören att öppna ett showroom där inredningen kommer att visas upp. Den befintliga lokalen i Bromma kommer att utökas med 200 kvm källarplan med en anslutande trappa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *