O’Learys och Carlsberg Sverige lanserar nytt barkoncept – Beer Garden

O'learys beer garden

Nu öppnar ett nytt vattenhål för stockholmarna, när O’Learys och Carlsberg Sverige slår upp portarna till sin gemensamma satsning Beer Garden. Ett helt nytt barkoncept på över 220 kvadratmeter med plats för 125 gäster som inspirerats av amerikanska beer gardens – perfekt för stora och små gäng att spendera hela kvällen på.

Nu när vi äntligen kan ses fysiskt igen vill vi ha platser där man under avslappnade förhållanden kan träffa såväl nya som gamla bekantskaper. Väl tajmat till detta öppnar nu O’Learys och Carlsberg Sverige sitt nya gemensamma barkoncept Beer Garden på undervåningen i O’Learys Norrtull för gäster att spendera hela eller delar av kvällen på.

Ambitionen är att skapa ett socialt rum i rummet, där gäster kan umgås och göra lättsamma aktiviteter ihop, som att spela dart, pingis eller cornhole, samt äta och dricka något gott.

Suget efter att umgås och göra roliga saker ihop med andra är enormt, inte minst efter två år av minskat socialt umgänge. Med Beer Garden ville vi därför skapa en mötesplats där våra gäster får en härlig kväll fylld av tävlingar, sport, blandat med god mat och dryck. Detta nya koncept är något som vi verkligen tror passar både nya som gamla O’Learys-gäster och förhoppningsvis blir Beer Garden ett favoritställe för många kompisgäng och kollegor att hänga på framöver, säger Lars Höglin, på O’Learys/Social Eatertainment Group. 

Lars Höglin

Beer Garden passar bra för stora grupper som vill anordna en kickoff, ett födelsedagsfirande, ett event eller liknande. Lokalen har inspirerats av amerikanska beer gardens och tanken är att skapa en avskalad utomhuskänsla med hjälp av långbord, bänkar och en öppen och inbjudande bar, blandat med rustika inslag som korrugerad plåt, naturmaterial, armeringsjärn och ljusslingor. 

Vi är väldigt glada att göra detta tillsammans med O’Learys och att vår gemensamma Beer Garden nu står färdig att ta emot gäster. Detta är ett nytt sätt för oss att jobba på och det känns riktigt kul att visa upp vårt varumärke i ett helt nytt sammanhang och samtidigt bidra till en grym lokal för folk att umgås och ha kul på. Vi ser också mycket fram emot att kunna använda lokalen för att bjuda in spännande dryckes-experter, anordna sportquiz, företagsevent och ölprovningar framöver, säger Minna Månsson, på Carlsberg Sverige. 

Beer Garden är en förlängning av O’Learys eatertainment-erbjudande. Planen är att ta konceptet vidare till fler O’Learys-restauranger så att fler i branschen kan möta behovet av större sociala samlingsplatser för folk att umgås på. Konceptet är dessutom skalbart och kan användas både inomhus och utomhus. 

Premiären för Beer Garden på O’Learys Norrtull sker nu på torsdag 2.6.2022 kl. 17.00.

Kort om beer gardens 

En beer garden, från tyskans Biergarten, är traditionellt sett ett utomhusområde där öl och mat serveras, vanligtvis vid gemensamma bord. Beer gardens har sitt ursprung i Bayern, men finns i många länder runt om i världen. I USA har de flesta beer gardens även olika typer av aktiviteter som bowling och brädspel. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *