Olika typer av sängar – välj rätt typ

bästa sängar online

Är det dags att investera i en ny säng? Det finns otaliga sängar på marknaden i alla möjliga prisnivåer. Det första du bör se över är vilken typ av säng du är ute efter. Därefter går det lättare att hitta en säng som passar perfekt för dig och din sovställning!

Kontinentalsängar – ett lyxigare alternativ

I grunden består en kontinentalsäng av en traditionell resårbotten med en bred madrass ovanpå. En kontinentalsäng behöver inte vara en dubbelsäng utan tillverkas i vilken storlek som helst. För er med mindre sovrum som endast har plats med 140x200cm sängar, är en kontinentalsäng ett bra alternativ! 

Ramsäng – en klassisk säng

En ramsäng kan även kallas för resårsäng. Madrassen har en integrerad träram som det går att sätta ben på. På så sätt krävs det ingen sängram om du inte vill ha det. 

Men det går även att sätta en ramsäng direkt i en sängram om du så önskar. Kanske har du redan en sängram du gillar och inte vill göra dig av med? Behåll den då – att göra sig av med något man tycker om är bara dumt!

Om du använder en ramsäng med ben är det lättare att komma åt att göra rent under sängen samt att det är möjligt att förvara sänglådor under sängen. Om du bor litet och behöver mer förvaring är det ett bra alternativ!

Ställbar säng – extremt ergonomiskt

Om du lider av något av symptomen nedan behöver du investera i en ställbar säng för din hälsas skull. 

  • Medicinska behov
  • Svårt att komma ur sängen
  • Andningsbesvär
  • Värk i ländryggen
  • Återkommande ischias
  • Snarkar svårt om natten

Men en ställbar säng fungerar alldeles utmärkt även för dig som spenderar mycket tid i sängen med att se på TV, läsa, spela spel eller annat. Det är en väldigt bekväm säng du enkelt kan ställa in med en fjärrkontroll för att få en ännu mer behaglig stund i sängen. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *