Ölsnuset är här – Göteborgs Rapé Humle

Idag presenteras ett snus för konnässören som gillar både öl och snus när Göteborgs Rapé Humle lanseras. Det exklusiva snuset kommer i en begränsad utgåva om 30 000 dosor och finns från och med idag till försäljning i Swedish Match egna butiker i Stockholm Göteborg, Åre och Strömstad.

Inspirationskällan till snuset Göteborgs Rapé Humle är ölhantverk. Att det är just öl och mer specifikt mikrobryggeriet Fjäderholmarnas Bryggeri som fått inspirera framtagningen av Swedish Match nya premiumsnus är ingen slump. Öl är precis som snus en produkt med några få ingredienser som rätt hanterade kan erbjuda en enorm variation i smak och upplevelse. Smakupplevelsen i Göteborgs Rapé Humle är väldigt olik den i andra snusprodukter och för tankarna till en Pale Ale i modern stil.

Det är skillnad på en lager och en IPA. På liknande sätt är det skillnad på Göteborgs Rapé och Göteborgs Rapé Humle. Med Göteborgs Rapé Humle vill Swedish Match ge snusarna en helt ny typ av smakupplevelse genom att kombinera snusets och ölets världar i en produkt och därför tog man i skapandet hjälp av grundarna till mikrobryggeriet Fjäderholmarnas Bryggeri.

– Inspirationen från ölets värld och Fjäderholmarnas Bryggeris vision att erbjuda smakupplevelser som etsar sig fast i smaksinnet har gjort att vi i utvecklingen av Göteborgs Rapé Humle vågat oss på helt nya metoder och smakkombinationer än de vi använder i vår traditionella snustillverkning. Det har gett Göteborgs Rapé Humle en väldigt speciell smakprofil och bäst avnjuter man den med en Indian Pale Ale, säger Michaela Bergström, varumärkeschef Göteborgs Rapé på Swedish Match.

michaela-bergstrom
Michaela Bergström, varumärkeschef för Göteborgs Rapé på Swedish Match.

Ryggraden i den speciella smakprofilen är äkta humleolja. Den ger sig tillkänna genom en tydlig och robust, besk smak, som gör att snusupplevelsen inte liknar någonting annat. För att balansera beskan har man lagt till toner av citrus, malt och en aning honung. Resultatet är ett smakrikt snus med toner av humle, malt och citrus som skiljer sig från allt annat snus från Swedish Match.

– Om Göteborgs Rapé hade haft en slogan skulle den kunna vara något i stil med ”either you hate it – or you love it” på grund av sin väldigt speciella karaktär. Och uppenbarligen finns det många som uppskattar den då var tionde dosa som säljs i Sverige är just en Göteborgs Rapé. För 15 år sedan var man det första snusvarumärket med ”vit portion”, vilket i snusets värld var en stor innovation som även blivit den nya normen inom kategorin. Nu har det blivit dags att ta klivet utanför komfortzonen ännu en gång och ge sig ut i det beska smaklandskapet med lanseringen utav Göteborgs Rapé Humle och det ska bli otroligt spännande att se hur den tas emot av konsumenterna, avslutar Michaela Bergström. 

olsnus-goteborgs-rape-humle-2
Michaela Bergström med Pelle Ågren och Andreas Willman från Fjäderholmarnas Bryggeri.
fjaderholmarnas-bryggeri
Öltillverkning vid Fjäderholmarnas Bryggeri.

 Om Göteborgs Rapé Humle

olsnus-goteborgs-rape-humle

  • Göteborgs Rapé Humle säljs i Swedish Match butiker i Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad från den 25:e november.
  • Från den femte december kommer Göteborgs Rapé Humle finnas till rikstäckande försäljning på 7Eleven, Pressbyrån samt på snusbolaget.se och försäljningen pågår så långt lagret räcker.
  • Göteborgs Rapé Humle tillverkas i 30 000 exemplar. I Swedish Match egna butiker kommer Göteborgs Rapé Humle att kosta 53 kronor.
  • Göteborgs Rapé Humle är framtagen i samarbete med Fjäderholmarnas Bryggeri. Fjäderholmarnas Bryggeri i Stockholms skärgård är ett välrenommerat mikrobryggeri med åtta ölsorter på flaska, alltifrån IPA, APA och Bitter till ljus lager. Bryggeriet drivs av grundarna Andreas Willman och Per Ågren och består av ett mikrobryggeri med integrerad pub, en så kallad BrewPub, som erbjuder besökaren möjligheten att provsmaka ölet på plats direkt ur öltankarna.
  • Göteborgs Rapé har funnits sedan 1919 och är ett av Swedish Match största varumärken.
  • Göteborgs Rapé Humle tillverkas i enlighet med GOTHIATEK®, Swedish Match egen kvalitetsstandard för svenskt snus. Standarden föreskriver stränga krav på våra produkter för bland annat råvara och tillverkningsprocess, i syfte att säkra en hög och bestående kvalitet.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *