Om pengar inte var något hinder

Om inte pengar vore något hinder, hur skulle du leva ditt liv? Skulle du fortfarande jobba med det du jobbar? Skulle du fortfarande ha samma livsstil även utanför jobbet?

Det är några av de frågor kan vara mycket bra att ställa sig själv ibland när man funderar över framtiden. Många av de val som man gör här i livet har nämligen mycket att göra med tillgången på pengar. För många leder det till att man känner sig låst i sina livsval och som att man fastnat i ett ekorrhjul av måsten istället för att kunna se framemot dagens utmaningar med glädje.

Därför kan det vara bra att frigöra tankemönstren med att bortse från de praktiska hinder som tillgången på pengar utgör och tillåta sig att drömma om ett liv där pengar inte utgör några hinder. Vad är det som du verkligen brinner för och hur ser ditt liv ut i framtiden om du tillåter dig att drömma dig bort en stund?

Jag är inte mer naiv än att jag inser att pengar faktiskt kan köpa en hel del med frihet och att det låter enklare än vad det egentligen är. Men om man verkligen vill en sak, så har jag märkt att det inte hjälper att förneka dessa tankar. Om man istället ser till att aktivt ta tag i sina drömmar kommer man att märka att saker och ting inte behöver vara så givna som man tar dem och att det kan finnas många olika vägar fram till ett mål.

I inspirationsvideon nedan har man sammanställt ett av de mest klassiska uttalandena av den brittiske filosofen Alan Watts där han funderar just kring dessa frågor.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *