OPERA DE PARIS KOMMER TILL DE SVENSKA BIOGRAFERNA

Det svenska distributionsbolaget Brasri tar nu ett av världens främsta dans- och operahus, den legendariska Opéra National de Paris, till de svenska biograferna! Genom ett samarbete med Sveriges ledande biografkedja SF Bio kommer under första säsongen 2016 två nya operaföreställningar att visas i direktsändning från Paris i sju SF Bio-salonger över hela landet:

– IL TROVATORE av Giuseppe Verdi, den 11 februari kl 19.15

– RIGOLETTO av Giuseppe Verdi, den 26 april kl. 19.15

I huvudrollerna syns världsstjärnor som Anna Netrebko och Marcelo Alvarez (Il Trovatore), Michael Fabiano, Quinn Kelsey och Olga Peretyatko (Rigoletto). Båda operor är nyproduktioner från Opéra de Paris, framförda av dess orkester och kör, under ledning av Daniele Callegari (Il Trovatore) resp. Nicola Luisotti (Rigoletto). Sändningarna görs i HD-kvalitet med förstklassigt ljud och svensk textning.

Det är första gången som Opéra de Paris presenterar liveföreställningar på biografer i Sverige och föreställningarna kommer att visas i följande städer och biografer: Stockholm (Rigoletto), Göteborg (Göta), Malmö (Storgatan), Jönköping (Filmstaden), Umeå (Filmstaden), Uppsala (Royal), Västerås (Filmstaden).

Förutom livesändningarna lanserar Brasri även möjligheten för alla svenska biografer att boka upp tidigare uppsättningar från Opéra de Paris. I samarbete med bokningsbolaget Filmlagret tillgängliggör Brasri en katalog bestående av ett 20-tal dans- och operaföreställningar, som fjolårets uppsättningar av TOSCA och BARBERAREN I SEVILLA.

Det har blivit alltmer populärt i Sverige att se opera på bio och Opéra de Paris är ett av de mest spännande dans- och operahus i världen just nu. Så det är med stor glädje att vi idag breddar utbudet genom att erbjuda förstklassiga föreställningar från Opéra de Paris till biografer över hela landet. Det unika samarbetet med SF Bio ger oss möjligheten att visa högkvalitativa livesändningar i flera storstäder, säger Corentin de Tregomain, VD för Brasri.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *