Orientexpressen på vatten – världens vackraste flodkryssningar

orientexpressen på vatten
Bild: Uniworld

Semestertider som det är fortsätter vi idag med lite reseinspiration. De flesta har säkert prövat på havskryssningar under sina liv och har man gjort det ofta kan det finnas en viss risk att man tröttnat. Här erbjuder flodkryssningarna ett väldigt annorlunda sätt att uppleva omgivningen.

Det senaste årtiondet har världens floder blivit allt populärare att uppleva bland resenärer. Det har kryssningslinjerna också tagit fasta på och erbjuder varje år nya och exotiska linjer till nya delar av världen i sitt utbud. Även nya kryssningsfartyg lanseras varje år för att möta det allt större intresset.

Vackra flodkryssningar i världen

På floder är själva kryssningen mer än endast en transport mellan olika resmål. Här får man på ett helt annat sätt tillfälle att upptäcka omgivningen än ute till havs.

Att själva kryssningsfartyget i sig även kan vara en upplevelse visar bland annat det utbud av fartyg som företaget Uniworld Boutique River Cruise Collection har i sin portfölj.

Vackraste flodkryssningar i världen
Ombord på River Tosca, som trafikerar på Nilen i Egypten. Bild: Uniworld

Hos Uniworld finns flodkryssningar mellan många olika länder i Europa. Även i Egypten, Kina och Ryssland finns flodkryssningsfartyg i trafik.

Orientexpressen på vatten. Flodkryssningar
Sviten Royal Suite på River Tosca, som är hela 60 kvm och bland annat har en fransk balkong. Bild: Uniworld

S.S. Bon Voyage är Uniworlds allra nyaste flodkryssare som trafikerar längs floderna Garonne och Dordogne i Frankrike. Nästa år lanseras även S.S. La Venezia och S.S. São Gabriel med vilka man kan upptäcka floderna i norra Italien och Portugal.

vackraste flodkryssningar i världen
Från nya S.S. Bon Voyage och dess Le Salon Champagne, som hämtat sin inspiration av Yves Saint Laurents Villa Majorelle. Bild: Uniworld

Alla de flodkryssare som finns hos Uniworld är på sitt sätt unika och kunde liknas vid flytande lyxhotell – ofta med den gammaldags charm som man hittar hos t.ex. lyxcharter-linjen Venice Simplon–Orient-Express. På samma sätt som vid tågresande kan man även på flodkryssningar uppleva den omgivande kulturen, historien och geografin.

Nedan hämtar vi inspiration från kryssningsfartyget S.S. Maria Theresa som trafikerar på floderna Donau och Main. Med detta fartyg reser man i huvudsak mellan städerna Budapest i Ungern och Passau i Tyskland.

världens vackraste flodkryssningar
Fartyget S.S. Maria Theresa. Bild: Uniworld

Fartyget har hämtat sitt namn från en av de mest älskade monarkerna i Europa, Maria Teresia (1717-1780). Maria Teresia var drottning av Ungern, Böhmen, Kroatien, Slavonien, ärkehertiginna av Österrike, samt hertiginna av Parma och Piacenza.

Hon var dessutom genom äktenskap tysk-romersk kejsarinna och storhertiginna av Toscana. Mellan 1740 och 1765 var hon formellt samregent med sin make, och från 1765 till 1780 med sin äldste son Josef.

vackra flodkryssningar i världen
I aulan hittar man ett porträtt av Maria Teresia. Bild: Uniworld

Föga överraskande blev detta kryssningsfartyg benämnt ”Det bästa nya flodkryssningsfartyget” året det togs i bruk. Här finns plats för totalt 150 passagerare och i besättningen finns totalt 58 personer.

I fartyget finns totalt 11 sviter och 64 hytter. Vad kostar då en resa med detta fartyg kanske ni frågar er? Sju nätter i en av sviterna kostar drygt £6000 pund, drygt 70 000 kronor, medan man i hytterna med balkong eller havsutsikt får betala mellan £3000-4000. Priserna kan dock variera beroende på säsong.

vackra flodkryssningar
Bild: Uniworld

Grand Suite är ett vackert inrett rum på 38 kvm med fransk balkong. Perfekt för att avnjuta den vackra omgivningen under resan.

orientexpressen på vatten vackraste flodkryssningar
Bild: Uniworld

Utsikten och inredningen i den lite mindre sviten på 28 kvm är inte heller de så illa.

vackra flodkryssningar
Bild: Uniworld

I hytten ”Deluxe Balcony” är fokuset på utomhusytan, med helt egen balkong vid sidan av inomhusytan på 18 kvm.

vackraste flodkryssningar i världen
Bild: Uniworld

En standardhytt har inte riktigt samma lyxiga utsikt, men inredningen är det inget fel på.

vackra båtar flodkryssningar
Receptionen. Bild: Uniworld
snyggaste flodkryssningar i världen
En elegant inomhuspool. Bild: Uniworld
vackra flodkryssningar i världen
Denna finns i anslutning till Leopard-loungen. Bild: Uniworld
flodkryssningar vackra
Leopard-loungen med bar. Bild: Uniworld
vackra flodkryssare
Restaurangen. Bild: Uniworld
flodkryssningar
Ytterligare en bar i anslutning till restaurangen. Bild: Uniworld
var hittar man vackraste flodkryssningar i världen
Wien-caféet ombord på fartyget. Bild Uniworld
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *