The 007 Heritage Collection från Orlebar Brown äntligen ute!

Orlebar brown heritage collection

Nu är den äntligen här, The 007 Heritage Collection från brittiska Orlebar Brown! En kollektion som hämtar inspirationen från klassiska James Bond filmer.

Redan ifjol fick vi stifta bekantskap med några riktigt klassiska plagg då Orlebar Brown släppte sin första James Bond-kollektion. Den som gillade dessa plagg kommer heller inte att bli besviken på årets version.

Här finns några riktigt stiliga plagg i vintagestil från 1960-talets gyllene badmode, tillsammans med klassiska sommarplagg från 1960- och 1970-talet.

The 007 Heritage Collection – en vintagekollektion med stil

Ursprungligen var det tänkt att kollektionen skulle släppas redan på våren innan den nya James Bond-filmen kom ut. Men eftersom premiären sköts fram av filmen blev även lanseringen av denna kollektion uppskjuten.

Men nu är den alltså här och nedan kan du ta del av några av plaggen i kollektionen The Heritage 007 Collection.

Denna piké är inspirerad av James Bonds klassiska strandstil i den första Bond-filmen Dr. No från 1962. En riktigt snygg benvit och ribbstickad piké.

orlebar brown James Bond 2020

Ett par vita badbyxor som Bond använde i under stilklassikern Thunderball från 1965. Dessa användes både vid dykning och hos det hotell han vistades i.

orlebar brown James Bond collection

Nedan ser vi en krämvit kostym med inpiration från filmen Her Majesty’s Service från 1969.

Kostymen är i en bomulls- och linneblandning som lämpar sig helt utmärkt till sommarvärmen.

Ytterligare ett plagg som hämtat sin inspiration från filmen Thunderball är denna så kallade Capri Collar Shirt. En skjorta som som James Bond syntes använda ombord både på en helikopter då han sökte efter en vulkan och senare också på Hans besök hos Largos fastighet i Palmyra. En klassisk sommarskjorta som vi ofta sett imitationer på genom åren.

Byxor med snygga spännen och färsättning som Bond syntes i i filmen Dr. No från 1962.

Ytterligare en Capri Collar skjorta i sofistikerad naturvit färg av samma modell som Bond hade i filmen The Man with the Golden Gun år 1974 när han besökare ägorna hos Hai Fat.

Sist men inte minst tar vi här fram ett av de mest klassiska Bond-plaggen, den jacka James Bond använde sig av Octopussy från 1983. Denna midnattsblåa jacka av Harrington modell är en stilklassiker som vi sett flera tolkningar av under åren.

Alla dessa plagg och ännu fler finns nu hos Orlebar Browns hemsida. Om det är samma upplägg som ifjol kan vi också förvänta oss att flera av plaggen dyker upp hos den exklusiva herrmodesajten Mr Porter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *