Orsakerna till varför du behöver bygga en finsk bastu

hälsofördelar med att bada bastu

Finländarna älskar verkligen sin bastu. Bastun är känd som en plats dit finländare går när de känner sig stressade, för att fräscha upp sig efter att ha deltagit i friluftsaktiviteter eller för att koppla av efter att ha tränat på gymmet. Här ger vi er orsakerna till varför det är en bra idé att bygga en finsk bastu.

Finländarna har gått i bastu i århundraden och det är en tradition förts vidare från generation till generation. Många finländare har ett separat rum för bastu i sina hus, men även separata bastubyggnader i anslutning till hemmet är vanliga.

Hur du bygger din egen bastu

Det finns många nätbutiker som erbjuder byggnadsmaterial för bastun. Framförallt på den finska marknaden är det relativt enkelt att hitta aktörer som är specialiserade på produkter för bastun. Hit hör allt från kaminer till trävaror.

SuomiArvostelut är en av de sajter på den finska marknaden som ger kunder möjligheten att ge omdömen gällande nätbutiker. Det finns många fördelar med detta. Bland annat får du en bättre bild av huruvida en nätbutik ger bra service utifrån flera olika kriterier.

På nämnda sida hittar du också recensioner. Om du vill du hitta finska produkter för att bygga din bastu kan du läsa recensioner om till exempel Hobby Hall.

Hälsofördelar med finsk bastu

Att bada i finsk bastu har även visat sig ha många hälsofördelar! Här är några av dessa:

Bra för huden

Den finska bastun är bra för huden eftersom bastubad öppnar porerna. Genom svettning rensas smuts och skadliga gifter från din kropp. Finländarna tror att de genom att bada bastu minst en gång i veckan kan hålla huden ren.

Bra för muskler och leder

Värmen i den finska bastun är mycket välgörande för muskler och leder eftersom det hjälper dig att slappna av. Finsk forskning har också visat att bastubad hjälper till att lindra kroniska besvär på grund av stelhet.

Verkar avstressande

Bastubad får dig att känna dig avslappnad och ger dig en chans att bli av med all den stress som byggs upp under din hektiska vardag. Den ger dig en möjlighet att vara ensam med dig själv utan att telefonen ringer eller meddelanden från sociala medier dyker upp på din skärm.

Fördelar för den mentala hälsan

Att bada i bastu kan också ge fördelar för den mentala hälsan, bland annat genom att ge bättre sömnkvalitet. Du känner dig i allmänhet mer avslappnad efter ett bastubad.

Avslutningsvis

Det finns vissa seder och traditioner samt etikettregler som är förknippade med att bada i finsk bastu. Regler som kan vara bra att känna till. Om du har din egna bastu kan du dock bada på det sätt som passar dig bäst.

Men det finns även många andra orsaker till varför du borde ha en helt egen finsk bastu. Det är inte bara skönt och avslappnande. Ovan har vi givit dig några av alla de många hälsofördelar som finns med att bada bastu!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *