Oscar Jacobson x Tretorn: Det finns inget dåligt väder …

… Och inga dåliga kläder heller, när Oscar Jacobson och Tretorn – två klassiska svenska varumärken – gått ihop för att skapa regnkläder för välklädda män. Det här är bara ett i raden av spännande samarbeten från Oscar Jacobson, som t.ex. alldeles nyligen släppte en raglanrock i samarbete med Gentlemanualen. I samarbete med Tretorn har man nu tagit fram en klassisk regnrock och en vattenskyddad weekendbag.

Tretorn började som Helsingborgs Gummifabrik med att sälja galoscher och stövlar till skånska bönder, men expanderade snabbt in i andra gummiprodukter som däck och tennisbollar. I t.ex. USA är därför Tretorn fortfarande mer förknippat med preppy-modet genom sina tennisskor, Nylite, som på 1980-talet listades i ”The Preppy Handbook”. Efter många ägarbyten och flera ”nära-döden-upplevelser” är Tretorn tillbaka i svenska händer. Tillverkningen i Helsingborg är tyvärr borta sedan länge, men under ny ledning har bolaget börjat växa igen.

Oscar Jacobson ”Langdon” regnrock

Oscar Jacobson Tretorn Langdon regnrock
Regnrock Langdon från Oscar Jacobson x Tretorn

Den första produkten i samarbetet – som vi hoppas kommer återkomma – är en välklädd regnrock, Langdon, i mörkblått. Rockens siluett bygger på Oscar Jacobsons design, där mönster och passform kommer från modellen Landon. Tretorn har tillfört sitt hantverkskunnande av funktion och vattentäta material, där den nya rocken är tillverkad i PU-material och har svetsade sömmar. Knäppningen är både metallzipper och tryckknappar

Oscar Jacobson Fårö Weekendbag

Den andra produkten i Oscar Jacobson samarbete med Tretorn är Fårö, en svart weekendbag i slitstark återvunnen Oxfordpolyester. Ytan har vattentät PU-behanding, sömmarna är vattenavvisande och botten förstärkt. Väskan försluts med metalldragkedja och har ett vackert kritstrecksrandigt foder på insidan. Måtten (bredd x höjd x djup) är 52cm x 38cm x 25cm. På utsidan finns ett extra fack som även kan användas som fäste på en rullväska.

Oscar Jacobson är kända för snyggt och lättburet herrmode, och vi tror att det här har potential att bli två storsäljare, särskilt regnrocken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *