Oscar Jacobsons arkitektinspirerade kollektion

Glasögon är en ofta underskattad modeaccessoar som inte endast hjälper en att se bättre utan även uttrycker personlighet och förstärker ens stil. Vid valet av glasögon har ansiktsformen en stor roll, men alltså även den stil man vill förmedla. En modell av glasögon som kommit starkt till just denna sommar är retroinspirerade glasögon som för tankarna tillbaka till 1960-talets glansdagar.

En modell av glasögon som avspeglar detta är bland annat Oscar Jacobsons vårkollektion vars bågar inspirerats av ikoner som arkitekten Luis Barragán (1902-1988) och John F Kennedy (1917-1963).

Vi har tagit fram klassiska bågar som känns rätt genom årtionden, berättar Maria Kroll som är design- och produktutvecklingschef hos Scandinavian Eyewear.

Det traditionella svenska varumärket Oscar Jacobson har sedan 1903 utvecklat eleganta och skräddarsydda plagg. Kläder för män som värdesätter produkter med snygg design och hög kvalitet. Företagets filosofi har sedan början präglats av en stor passion för det traditionella hantverket och en tidlös stil. Oscar Jacobson är idag Kunglig Hovleverantör, ett prestigefyllt bevis på hög kvalitet och det gedigna skandinaviska hantverk som varumärket står för.

Bågarna från Oscar Jacobson har en sofistikerad och skräddarsydd känsla som lyfts fram genom att kombinera tradition med innovation. Det är bågar som tillåter bäraren att vara sig själv utan några begränsningar. Stil och passform är av stor betydelse för den som väljer glasögon från Oscar Jacobson.

Maria Kroll säger att deras kollektioner riktar sig till män, oavsett ålder, som vågar ha en egen stil och stå ut i mängden.

Bågen Barragan är en frontmodell i Oscar Jacobsons vårkollektion. En kraftig, väldigt maskulin båge.

Vårens kollektion är arkitektinspirerad.

Det finns till exempel en bild på den kända mexikanske arkitekten Luis Barragán som står som inspiration till vår modell Barragan. Det är en lite kraftigare modell i plast som finns både i en optisk variant och en solbåge. Vi har tagit fram klassiska bågar som känns rätt genom årtionden. Utöver Barragán har vi bland annat inspirerats av John F Kennedy, JFK. Stil och tradition är viktiga nyckelord, berättar Maria Kroll

Den här bilden på den mexikanske arkitekten Luis Barragan står som inspiration till vårnyheten Barragan – en båge med attityd.

Vårnyheterna har namn som Titus, Triumph och Tom. Stilarna och formerna varierar. Kollektionen består av både lite nättare metallbågar, de som är helt i plast och de som består av både och. Exempel på färger är svart, guld, grått, blått och brunt. Modellen Toronto finns i den snygga och effektfulla färgkombinationen brunt och blått.

Oscar Jacobsons modell Barragan är döpt efter arkitekten med samma namn. Det var en bild på honom som inspirerade designteamet att ta fram den här bågen.

Modellen Triumph i en snygg gråspräcklig variant.

Modellen Tom i svart.

Vårnyheten Barragan – minst lika snygg i solglasmodell.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *