Österrikiska Gösser är tillbaka i Sverige!

gösser österrikisk öl sverige

Nu återlanseras den populära Österrikiska ölen Gösser i Sverige. Senast Gösser syntes på den svenska marknaden var 2013 och snart är det dags igen för märket att återinträda på svensk mark.

Denna gång gör varumärket comeback med en öl på burk som släpps den 1 mars på Systembolaget.

Ett av Österrikes största ölmärken

gösser öl sverige

Gösser är ett av Österrikes största ölmärken med anor från 1860 och bryggs i staden Leoben. Ölet bryggs av förstklassigt österrikiskt kornmalt och humle, smaken är maltig med inslag av knäckebröd, apelsin och honung.  

Det känns verkligen spännande att återlansera Gösser på den svenska marknaden. Gösser är ett varumärke som andas tradition, samtidigt som vi fokuserar på innovation och hållbarhet. Sverige är ett inspirerande land med medvetna konsumenter som ligger i framkant inom dessa områden, därför känns det passande att släppa vår produkt här” säger Viktor Gillhofer, Wholesale Director, Brau Union.

Gösser är idag det mest populära och bästsäljande ölet i Österrike. Gösser har ett stort fokus på hållbarhet och är sedan 2016 ett av få storskaliga bryggerier med en hållbar ölproduktion.

Hållbar ölproduktion

Förutom spillvärme från närliggande företag, samt från företagets egen produktionsprocess och solenergi, används energi som genereras från restmaterial från bryggeriet.

Gösser-bryggeriet har fått flera utmärkelser för sin hållbara produktion. Bland annat Energy Globe Austria, EU:s hållbara energipris liksom EU Citizens Choice Award och IEA SHC Solar Award. 

Inspiration från naturen

Gösser hämtar mycket av sin inspiration från naturen, vilket återspeglas i de naturliga ingredienserna. Gösser använder enbart lokala naturprodukter i sin ölproduktion, där dom brygger med vatten från sitt eget källskyddsområde, humle från Leutschach i södra Steiermark och kornmalt från Östra Österrike.

Gösser lanseras på Systembolagets samtliga 448 butiker med artikelnummer 1320-15 och finns tillgänglig i hela Sverige från och med 1 mars.

Smaknoter och doft

Gösser har en gyllengul färg och en maltig doft med inslag av ljust bröd, apelsin och honung. Den har en maltig smak med inslag av knäckebröd, apelsin och honung.

De råvaror som används för att framställa Gösser består av kornmalt och humle. Alkoholhalten ligger på 5,2%.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *