Palmer & Co i ny design inför nyåret

Palmer & Co är det champagnehus som har flest produkter med på Allt om Vins prestigefulla lista över Årets bästa champagne 2015, framröstat av ett tjugotal av Sveriges ledande vinskribenter.

Champagne Palmer & Co är ett kooperativ med flera hundra vinodlare som skapar champagne av toppkvalitet till ett bra pris, där modern teknologi blandas med traditioner och erfarenhet som går i arv.

Lagom till detta nyår har Champagne Palmer & Co lanserats i en ny design. Designen är elegant, sober och avskalad. Syftet är att flaskorna ska spegla den elegans och kvalitet som varumärket står för och som är Palmer & Co’s grundpelare.

Palmer & Co har tre produkter i Systembolagets fasta sortiment och är ett prisvärt val för nyåret och en dryck som passar både före, under och efter måltiden.

Palmer & Co Brut Réserve har fina toner av rostat bröd och smör som kompletterar den pigga syran med citrus och mineraler. Palmer & Co Vintage 2008 är en årgångschampagne från en av de bästa årgångarna i modern tid, nämligen år 2008. Den har en brödig ton, mogna citrustoner och fin syra. Palmer & Co Blanc de Blancs 2011 är gjord på hundra procent chardonnay. Det är en torr, nyanserad och elegant champagne.

Om Palmer & Co

vineriet Palmer och co

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet och flyttade 1959 från Avize till centrum av Reims. Genom förvärv av champagnehuset H Goulet och tre angränsande egendomar fick man då tillgång till stora underjordiska källare och grottor där man idag lagrar sina viner.

palmer och co vinkällare
Palmer & Co:s vackra vinkällare.

1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne – känt som Palmer & Co. Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger de över 400 ha vinodlingar.

vinkooperativ palmer och co
Palmer & Co är ett kooperativ med hundratals vinodlare.

Sedan 1985, då produktionen överskred en miljon flaskor har man kontinuerligt investerat i vad som blivit en av de mest moderna och högteknologiska vinifikationsanläggningarna i Champagne.

Bland annat var man först med att anskaffa den nya Coquard-pressen och har i dag åtta sådana. Expansionen har fortsatt med förvärv av källare och byggnader på rue Champ de Mars som kommer att fördubbla den nuvarande lagringskapaciteten.

palmer och co vinkällare 3
Palmer & Co kombinerar tradition med modern teknik och profesionalism.

Även om Palmer & Co satsar mycket på högteknologisk utrustning är det en annan känsla när man kommer ner i källaren. Där andas tradition och erfarenhet betyder allt. Den personal som arbetar här lär sig från generationen innan för att kunskapen om de traditionella metoderna så viktiga för Champagne-husets framgång.

palmer och co gammal bild
Tradition och erfarenhet är viktigt för Palmer & Co.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *