Palmgrens – En global svensk ikon firar 125-årsjubileum

palmgrens 125 år

I 125 år har Palmgrens läderprodukter väckt passion och inspirerat människor världen över. Sedan 1896 har Palmgrens koncept av gediget hantverk och tidlöst uttryck dekorerat välrenommerade hotell, flygplan, biografer och privata hem. I samband med 125-årsjubileet kommer ett antal nya produkter att lanseras, först ut, ett smyckeskrin och ett klockskrin där kunden får vara med i designprocessen. Därefter en ny modell av rottingväska i en limiterad upplaga.

Hantverket är Palmgrens kärna och varumärket har prisats som den främsta läderproducenten i Skandinavien. De noga utvalda materialen i kombination med genomarbetade detaljer har skapats i samarbete med samma familjeägda ateljéer i Europa i årtionden och varumärket har följt familjer i generationer.

Det förtroende för Palmgrens, som vi möter dagligen bland de kunder som följt oss i generationer och den nyfikenhet vi finner hos nya kunder som vi får välkomna för första gången är det som ger oss inspiration och motivation till ständig utveckling, säger Catharina Herré, vd Palmgrens.

Ny tolkning av den klassiska rottingväskan

klassisk rottingväska palmgrens

Palmgrens kombination av läder och rotting har blivit ett signum och i samband med 125-årsjubileet lanseras en ny tolkning av rottingväskan. En Tote modell i organisk form med mjuka linjer i läder med front av rotting.

klassisk rottingväska palmgrens 125 år

Toten kommer i fyra olika utföranden: svart, cognac, natur och sten. Rottingväskan sys upp i numrerad och limiterad upplaga om 25 stycken och lansering sker i slutat av mars.

Smyckeskrin och klockskrin

smyckeskrin palmgrens

Palmgrens skrin erbjuder möjligheten att skräddarsy för sin egen resa och för kommande generationer att förvalta. Ett generöst smyckeskrin i tre nivåer och ett klockskrin med plats för fyra klockor.

klockskrin palmgrens

Kunden har den unika möjligheten att vara med i designprocessen och välja mellan fem färger av läder och fyra färger foder av mocka. Här erbjuds möjligheten att personifiera skrinen ytterligare genom prägling av initialer, namn eller datum.

Historien om Palmgrens

Palmgrens grundades 1896 av sadelmakaren Johannes Palmgren som erbjöd sina kunder ett sortiment av rid- och hästutrustning. Alla produkter syddes i Palmgrens egna ateljéer på Sibyllegatan, och där Palmgrens Flagship Store idag ligger.

Genom sitt skickliga hantverk gjorde sig Palmgrens tidigt känd både i Sverige och internationellt. Palmgrens har sedan starten ständigt utvecklat sitt sortiment från koffertar, reseetuier, väskor och smyckeförvaring och erbjuder dagens kvalitetsmedvetna och designintresserade kund ett utvalt sortiment av läder accessoarer, att bära eller inreda med.

Nyfikenhet inför andra material och funktioner har även resulterat i samarbeten med hantverkare från andra kreativa discipliner som glasmästare och silversmeder och har de senaste åren presenterat ett flertal samarbeten med svenska formgivare.

Palmgrens 125-årsjubileumskollektion finns att se i Palmgrens butik på Sibyllegatan i Stockholm och även online från och med 15 februari 2021, på www.palmgrens.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *