Pälskrage till vintern

Redan på 1930-talet sågs en ytterrock med pälskrage som ett av de lyxigaste plaggen man kunde bära vintertid. Det var främst kungligheterna Edvard VIII och hans efterträdare Kung Georg VI som agerade som trendsättare för plagget, men även den erkänt modemedvetna Winston Churchill sågs ofta bärandes på ytterrockar med pälskrage.

Även om plagget alltid funnits närvarade verkar det nu som flera av de stora modehusen skulle ha gjort ytterligare satsningar på rockar med pälskrage till denna vinter. Denna trend är speciellt tydlig i Burberrys utbud denna vinter, med många snygga modeller av ytterrockar med pälskrage.

duke of windsor pälskrage

Edvard VIII eller prinsen av Wales är en av de största modeikonerna genom tiderna. Detta var hans välkända ytterrock med en krage i lammull.

kung george VI pälskrage

Kung Georg VI med samma typ av ytterrock.

päls canali

En av de snyggaste modellerna på marknaden torde vara denna ytterrock från Canali. Den är visserligen inte dubbelknäppt som modellerna ovan, men mycket stilig oavsett.

päls burberry 4

Burberry har nyligen lanserat en ny kollektion i samarbete med Harrods som går under namnet Harrods Exclusives by Burberry. Denna dubbelknäppta ytterrock hör till denna kollektion.

päls burberry 2

Ännu en dubbelknäppt ytterrock i kortare modell från Burberry.

jacka pälskrage

För den som söker ett prisvänligare alternativ finns denna modell från Zara.

päls alexander mqqueen

Alexander McQueens färgglada version

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *