Paniktips inför Fars dag – kluckande klappar som alltid går hem

Många pappor älskar whisky, om du inte hunnit fixa Fars dagspresenten ännu kommer här tre tips som passar olika typer av pappor.

 1. The Macallan Double Cask – till den riktiga gentlemanna-pappan

The Macallan räknas ofta världens finaste whiskydestilleri och är en av de mest eleganta spritsorter en gentleman kan dricka – det är även James Bonds favoritmärke. Double Cask har lagrats på både amerikanska och spanska sherryfat i tolv år vilket ger en unik karaktär. Från den amerikanska eken kommer utsökta toner av vanilj och citrus som möter toner av torkad frukt, sherry och kryddor från de spanska faten och ger en elegant kuliss.

 2. Maker’s Mark – till den cocktailälskande pappan

För den som föredrar amerikansk Bourbon framför skotsk eller irländsk whisky är Maker’s Mark det mest gentlemannamässiga alternativet. Maker’s Mark är ett av USA:s minsta destillerier och har klassats som en ”historic landmark”. Flaskorna doppas fortfarande för hand i det röda vaxet och varje flaska är unik. Fungerar utmärkt som huvudingrediens i en Old Fashioned eller Whisky Sour.

3. Highland Park Valkyrie – till den riktige whiskyfantasten

Spännande nyhet från Highland Park med specialdesignad flaska av erkände danske designern Jim Lynvgild. Highland Park Valkyrie är en utmärkt höstwhisky med rika smaker av orientaliska kryddor som lagrats på en blandning av europeiska och amerikanska sherryfat samt bourbonfat. Det bidrar till smaker av krämig vanilj, sötstark ingefära och en elegant rökighet med toner av lakrits.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *