Pater Noster – Designhotellet ute vid horisonten

designhotell pater Noster

I över 150 år har fyren Pater Noster väglett Sveriges sjömän i farliga vatten. Idag har fyrmästarbostaden varsamt renoverats till ett prisbelönt designhotell. Den röda tråden är närheten till naturen och hållbarhet. Därför har hotellet genomgående GROHEs stilrena produkter i allt från de rustika köken till de lyxiga badrummen med utsikt över havet.

Låt dig inspireras av hur närheten till vatten och natur på ett hållbart sätt kan genomsyra ditt kök och badrum.

designhotell Pater Noster

Inspiration från Hamneskärs långa historia

Med inspiration från Hamneskärs långa historia har det prisbelönta designhotellet Pater Noster tagit form. På hotellet erbjuds allt från en natt under stjärnorna till dagsfärska skaldjur. Belägen längst ut i havsbandet på en karg är närheten till och bevaringen av naturen en viktig inredningsdetalj på hotellet. Därför har de genomgående valt att använda sig av GROHEs produkter i både kök och badrum.

– Att sprida medvetenhet om hur man med enkla medel kan leva mer hållbar är otroligt viktigt för oss. Just vattnet är en viktig del av detta, därför har vi valt just GROHEs produkter. Vi brukar alltid säga att vi är stoltare över vårt vatten än vinet på ön, säger Erik Nilssen Johansen, arkitekt och designer bakom Pater Noster.

pater Noster designhotell

Tidlös och elegant design

Hotellet har genomgående använt sig av GROHEs serie Atrio. En serie med en elegant och tidlös design. Vattnet till kranen på hotellet kommer direkt från havet genom en avsaltningsanläggning. Sedan genom GROHEs flödesbegränsade kranar som minskar vattenförbrukningen från 10 liter per minut till drygt 5 liter.

– Det är fantastiskt att se hur smakfullt Pater Noster har inretts med GROHEs produkter. Det glädjer mig att de har hållbarhet i åtanke in i varenda liten detalj. Hela hotellet är en riktigt inspirationskälla för den som vill inreda sitt hem utan att tumma på hållbarhetsaspekten, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE.

designhotellet pater Noster
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *