Peak Performance x Ben Gorham – Nytt samarbete där stil möter funktion

peak performance Ben Gorham

Peak Performance grundades av en grupp skidåkare i Åre 1986 som ett projekt för att tillverka funktionella plagg till sig själva. Med ett nedtonat och stilrent formspråk har de nu lyckats bli ett internationellt livsstilsmärke med produkter inom många olika områden.

Nu har Peak Performance gått ihop med Ben Gorham, mannen bakom det svenska parfymhuset Byredo för att skapa en ny kollektion. En kollektion där Ben Gorhams känsla för stil och design möter varumärkets känsla för funktion och teknik. Denna går under namnet Peak Performance x Ben Gorham – Possessions of My Soul.

Byredo är en fascinerande historia för den som gillar personliga och uttrycksfulla parfymer. I Byredos dofter finns relativt få ingredienser, vilket är en idé född ur svensk minimalism. Märket grundades av Ben Gorham år 2006 som ett resultat av hans fascination för de dofter som väcktes till liv i samband med resorna till hans mors hemstad i Indien.

peak performance Ben Gorham funktionsplagg

I den nu aktuella skidkollektion som lanserats tillsammans med Peak Performance märks också den stilrena minimalism som båda gjort sig kända för. Här syns ett mångsidigt unisex-skalplagg i en längre modell som är utvecklat för att stå emot oförutsägbara väderförhållanden. Den lätta och vattentäta jacka är framtagen i Gore-Tex® Shakedry™-material, som erbjuder en otrolig andningsförmåga.

funktionsplagg väst peak performance Ben Gorham

Här syns en funktionsväst som är framtagen i ett tåligt och vindtätt återvunnet nylonmaterial. Denna har försetts med praktiska designdetaljer som laserskurna ventilationshål, förstärkning på axlarna och en genomskinlig mobilficka för att du skall komma åt pekskärmen på din telefon utan att ta upp den ur fickan. 

bästa ryggsäckar i funktionsmaterial 2020

I kollektionen finns också en mångsidig ryggsäck tillverkad av ett tåligt material, med justerbar 3-in-1-design. Denna har avtagbara väskor på sidorna med magnetiska Fidlock-spännen som öppnas med ett enda klick.

regnsäker ryggsäck från Peak Performance ur Ben Gorham-kollektionen

Sidoväskorna kan användas separat med en axelrem så att du kan anpassa väskan beroende efter dina behov. Några av de många funktionerna är ett stort huvudfack med laptopficka och magnetiska Fidlock-spännen på hela väskan.

På bilden syns också mångsidiga unisex-shorts för utomhusbruk i ett vindtätt och vattenavvisande återvunnet nylonmaterial som torkar snabbt. Även dessa tar väldigt lite plats så de är lätta att ha med sig och plocka fram när vädret skiftar från ösregn till sol.

I kollektionen finns även en unisex t-shirt som är tillverkat av 100 % ren ny ull som är mjuk, andas och håller dig varm även om du börjar svettas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *