Persol i exklusivt samarbete med A.P.C för våren och sommaren 2020

persol x a.p.c solglasögon

Det italienska glasögonvarumärket Persol lanserar idag ett exklusivt samarbete med franska modevarumärket A.P.C. Samarbetet är Persols första någonsin och består av tre par solglasögon som A.P.C nu presenterar som en del av deras kollektion för våren och sommaren 2020.

Persol och A.P.C. har tagit fram tre nya färgvarianter av Persols ikoniska modell ’649’. En modell som ursprungligen designades 1957 för spårvagnsförare i Torino, Italien, men blev legendarisk när Marcello Mastroianni bar dem i filmen ’Divorce, Italian Style’ år 1961.

klassiska solglasögon persol

Kampanjen fotades av Sam Rock på A.P.C.:s huvudkontor med grundaren Jean Touitou, sångaren i Metronomy Joseph Mount och Sky Ferreira. Kampanjen består även av fyra videor.

Både berättelsen och filosofin kring A.P.C. har mycket gemensamt med Persol. Vi är två varumärken som tillåter lika stor vikt på skönhet och hantverk som enkel funktionalitet.” säger Niels van Geet från Persol om samarbetet.

ikoniska solglasögon persol

Jag gillar verkligen att ha solglasögon när det är soligt ute. Dessa kan användas för att enkelt utstå vardagsljuset, precis som Kurt Cobain var tvungen att göra. Han har blivit inspiration för de vita ramarna som det vördnadsvärda Maison Persol gick med på att göra med oss.”, säger Jean Touitou från A.P.C.

klassiska solglasögon kändisar

De tre nya acetatfärgerna som samarbetet mellan A.P.C. och Persol resulterade i är en matt vit med grå lins, transparent grön med brun lins och transparent brun med grön lins. Solglasögonen kommer i fodral av canvas och brunt läder. Solglasögonen kostar 2 780 SEK och finns nu tillgängliga både på A.P.C.s hemsida och på Persol.com.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *