Philips OneBlade lanserar skäggbank för alla skäggtyper

PhilipsOneBlade

Philips OneBlade lanserar ”Skäggbanken”, en bildbank för alla skäggtyper. ”Skäggbanken” är framtagen för att låta alla olika skäggtyper ta plats, och samtidigt arbeta för att bryta den rådande skäggnorm som existerar i media och populärkultur. Insamlingen av bilder till ”Skäggbanken” kommer ske på Sergels Torg i Stockholm den 1 juni.

Skägg- och groomingtrenden växer sig starkare år för år. Dock speglar inte bilden i media och populärkultur verkligheten på Sveriges gator och torg. Enligt en undersökning från Kantar Sifo (2-13 maj 2018)* är var femte svensk man i åldern 18-35 missnöjd med sin skäggväxt och samtidigt menar hälften att skägget är viktigt för deras utseende.

De typer av skägg som exponeras och lyfts fram i media och populärkultur är män med helskägg eller en jämn och bra skäggstubb, vilket också är de skäggtyper som män i åldern 18-35 år anser tillhöra skäggnormen. Philips OneBlade vill bryta den rådande skäggnormen och låta alla olika skäggtyper ta plats, och lanserar därför ”Skäggbanken”, en bildbank för alla skäggtyper.

− Tittar vi på filmer, serier eller reklamkampanjer idag är det väldigt tydligt att en skäggnorm existerar. Vi exponeras hela tiden av män med helskägg eller en jämn skäggstubb, och detta är något vi vill ändra på. Vi vet att verkligheten ser annorlunda ut, att alla skägg är olika. Därför lanserar vi ”Skäggbanken”, för att låta alla olika skäggtyper ta plats och samtidigt arbeta för att bryta den rådande skäggnormen, säger Erica Eliasson, nordisk marknadschef, Philips OneBlade.

Lördagen den 1 juni, mellan klockan 11.00 – 17.00, bjuder Philips OneBlade in till Sergels Torg för insamlingen av bilder till ”Skäggbanken”. Under dagen kommer ett fotobås att placeras på Sergels Torg där bilderna till ”Skäggbanken” kommer att tas och samlas in, och de första 300 som är med och bidrar får en goodiebag från Philips OneBlade.

*Fältperiod: 3-13 maj 2018
Svar: 1000 webbintervjuer i Kantar Sifos befolkningsrepresentativa onlinepanel, som är slumpmässigt rekryterad per telefon och brev.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *