Plantation Rum lanserar julens rom – lagrad på fat från Linie Aquavit

bästa rom till julen 2020

Svenskar dricker allt mer rom och nu har rominnovatören Plantation valt att kombinera skandinaviska dryckestraditioner för att ta fram en unik juldryck.

Den 8 december släpps Plantation Single Cask 2020:  Fiji 9 YO – Linie Aquavit cask på utvalda Systembolag i det exklusiva och tillfälliga sortimentet i en limiterad utgåva på 552 flaskor.

Rom slutlagrad på fat från Linie Aquavit

Lagom till julens festligheter släpper den innovativa romproducenten Plantation Rum årets femte Single Cask. Denna gång en rom slutlagrad på fat från Linie Aquavit.

När dryckesproducenten väljer att flörta med skandinaviska dryckestraditioner som Linie Aquavit kan rommen ta en självklar plats på julbordet. 

bästa rom för julmiddagen 2020

Single Cask 2020 Fiji 9 YO färdas på en lång resa genom 17 tidszoner för att utvecklas till färdig produkt. De första sju åren lagras rommen på bourbonfat i Fiji och seglar därefter vidare mot sydvästra Frankrike, där den i sin tur lagras på ekfat i 18 månader.

Sedan avslutas lagringsprocessen med ytterligare sex månader på fat från Linie Aquavit under en seglats över ekvatorn. Resultatet är en exklusiv rom med inslag av kummin och eukalyptus.

– Plantation Rum är kända för att kombinera traditionella metoder med nya innovativa tekniker och smaker. Mötet mellan den norska aquaviten och rommen från Fiji bevisar att de fortsätter tänka utanför boxen och vågar experimentera med oväntade inslag. Den som smakar får även ett kvitto på att det blir väldigt goda resultat, säger Hugo Simberg, brand manager på Spring Wine and Spirits.

plantation rum jul rom 2020

Plantation Single Cask 2020 Fiji 9 YO är limiterad och säljs under en begränsad period i Systembolagets exklusiva tillfälliga sortiment från och med den 8 december. Artikelnumret på drycken är 4043001 och priset 899 kronor.

Doft- och smaknoter

Doften är inledningsvis intensiv med inslag av exotiska frukter som följs upp med nyanser av ek, rök och kokos. Doften lämnar över en uppfriskande smak av mynta och friskhet från aquaviten som samspelar med den ekiga smaken som infinner sig i rom från Fiji. 

Om Plantation Rum

Plantation Rum är en fransk-karibisk romproducent som genom att utforska både historiska och nya metoder vill lyfta rommens mångsidighet, tradition och ursprung. I fokus finns alltid ledorden lagring, arv och nyfikenhet. Plantation Rums romsorter är alltid dubbellagrade enligt gammal tradition.

Den franske grundaren och master blendern Alexandre Gabriel är en passionerad innovatör som ständigt tillför romvärlden nya smaker och komplexa kombinationer. Idag finns Plantation Rums rom runt om i världen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *