Platser från nya netflixserien The Crown

Idag den 4 november är det premiär för The Crown på Netflix, den dyraste TV-serien som någonsin producerats. Här får vi följa historien om drottning Elizabeth i samband med hennes kröning och ta del av hennes liv som ung monark i ett land i djup turbulens efter andra världskriget.

Serien, som utspelar sig under 1950-talet, har använt några av Storbritanniens mest kungliga platser för att berätta historien om drottning Elizabeth II.

Nedan är trailern från serien The Crown:

Här är några av de platser som figurerar i serien:

Hatfield House, Hertfordshire

hatfield-house-2

Hemmet till den 7:e markisen av Salisbury och hans familj, vilket även inkluderar Old Palace som ägdes av Henrik VIII. Kungens tre barn växte upp på palatset, inklusive Elizabeth I. Det var här hon var när hon fick veta om att hon skulle få ärva tronen.

hatfield-house-tradgard
Trädgård vid Hatfield House.
elizabeth-i
Elizabeth I.

Wrotham Park, Barnet, Hertfordshire

wrotham-park-2

Denna stora egendom, ungefär en timmes bilresa från London, har inte förändrat sedan dess uppbyggnad 1754 och är fortfarande i familjen Byngs ägo. Den avskilda gården är omgiven av 300 tunnland parklandskap och är en idyllisk plats för att anordna privata banketter och fester.

Slottet har också varit en mycket populär som inspelningsplats för filmer och serier, bland annat Agatha Christie’s Poirot och Kingsman: The Secret Service finns bland de filmer och serier som filmats in på platsen.

wrotham-park-interior
Bibliotek inne i Wrotham Park.
wrotham-park-interior-3
Sällskapsrum.
Wrotham Park på 1820-talet.
Wrotham Park på 1820-talet.

Ely Cathedral, Ely, Cambridgeshire

ely-catedral

En två timmars bilresa eller 70-minuters tågresa från London ligger Ely Cathedral som byggdes år 672. Den nuvarande byggnaden uppfördes dock år 1083. Denna spektakulära byggnad kan ses i serien som Westminster Abbey där drottning Elizabeth och prins Phillip gifter sig för 68 år sedan. Denna kungliga plats har också medverkat i filmer som The Other Boleyn Girl, Elizabeth: The Golden Age och The King’s Speech.

ely-cathedral-interior

Lyceum Theatre, London

lyceum-teather

Lyceum Theatre öppnade år 1841 och har en dramatisk fasad som har stått värd för ett stort antal föreställningar under nästan 200 år. Idag är teatern hem för den ständigt populära musikalen The Lion King, som har spelats på Lyceum Theatre sedan 1999.

disney_s_the_lion_king
Från föreställningen The Lion King på Lyceum Theatre.

Knebworth House, Knebworth, Hertfordshire

knebworth-house

Flera generationer av familjen Lynton har bott på Knebworth sedan Tudortiden och varje generation har varit noggranna med att sätta sin egen prägel på denna magnifika byggnad. Den romantiska exteriören på denna byggnad med en 500-årig historia är smyckad med torn, kupoler och stenfigurer. Förutom i The Crown har huset figurerat i The King’s Speech, Batman The Movie och klassikern The Shooting Party.

knebworth-house-2

knebworth-house-interior
Ett av rummen inne i Knebworth House.

Slains Castle Aberdeenshire, östra Skottland

slains-castle
Foto: nuwandalice via Flickr/Creative Commons

Ruinerna av Slains Castle finns på en bergstopp med utsikt över Nordsjön. Platsen styrdes en gång i tiden av den mäktiga klanen Hay och var en herrgård i Scots Baronial stil med tre trädgårdar. Denna vackra plats, som alltså kan ses i The Crown, är en bra anledning att utforska Skottlands kustlinje, formad av sin egen historia.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *