Pom Friterie sätter pommes frites i centrum

topped fries

Att nya restauranger öppnar i Stockholm är knappast ovanligt. Men fredag 19 maj fick Stockholm högst troligen sin första pommes frites-restaurang. Nej, inte en restaurang som serverar pommes frites – en restaurang där pommes frites står i centrum för all matlagning.

Pom Friterie har hämtat sin inspiration från Hollands streetfood som serverat pommes frites i över hundra år. Restaurangen i Stockholm är en vidareutveckling av de holländska matbarerna, men i en mer nordisk och internationell tappning. Det avspeglas i allt från menyn och baren till inredningen och designen.

– Med Pom Friterie vill vi skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld. Det ska vara lätt att besöka oss samtidigt som kvaliteten på våra pommes frites sätter standarden för allt vi gör, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.

Huvudmenyn bygger på ”topped frites” med smaker från hela världen, från Västerbotten och Marocko till Japan. Som tur var serverar restaurangen serverar även andra krispiga ”bites” med olika fyllningar samt smårätter såsom råbiff, ostron samt ett dussintal dippsåser och pickles. Flera rätter och såser följer säsongen och det finns både vegetariska och veganska alternativ.

Drinklistan består främst av egenutvecklade kolsyrade cocktails som blandas på premiumsprit. Exempel är rombaserade Mint & Coconut, bourbondrinken Honey & Chamomile och ginbaserade Jasmine & Makrut. Pom Friterie hyllar sitt holländska arv genom elektronisk musik med DJ:s på helgerna. 

Restaurangen ligger på Lästmakargatan 26 och har 60 sittplatser samt en uteservering.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *