Porter från Fuller’s forna mästare

Fuller’s har som tradition att årligen lansera en öl bryggd på ett gammalt recept. Årets lansering har anor från 1926 och är speciellt utvalt för att hedra drottning Elisabeth II:s 90-års dag. Past Masters Oatmeal Porter är en smakfull och mörk öl med toner av kaffe och mörk choklad.

Serien Past Masters är en glimt in i Fuller’s unika brygghistoria, med hjälp av gamla recept återskapas gamla klassisker till dagens konsumenter. Fuller’s Oatmeal Porter 1926 är den sjunde i serien och är bryggd på ett recept från 1926. Receptet för denna är speciellt utvalt för att hedra drottning Elisabeth II:s 90-års dag. Första gången ölet bryggdes var vid hennes födelse 1926.

Fuller’s Oatmeal Porter 1926 är en klassisk brittisk porter bryggd för en verklig brittisk ikon. För att skapa denna mjuka och fylliga porter har Warroir- och Centennialhumle använts tillsammans med två typer av havre. Oatmeal Porter är en smakfull och mörk öl med maltig och nyanserad smak. Ölet har inslag av inslag av kavring, mörk sirap, lakrits, kakao, kaffe, pomerans och torkad frukt. Serveras vid cirka 10-12°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.

– Många av Fuller’s exklusiva öl får jäsa en andra gång på flaska, vilket är fallet för Past Masters. Det ger en öl med naturlig kolsyra och subtilare smak. Det innebär också att ölet fortsätter att utvecklas i flaskan till den dagen då den öppnas. Vid lagring bör ölet förvaras stående i ett mörkt utrymme och hällas upp med försiktighet vid servering, säger Tomas Åkerblom, produktchef för Fuller’s på Arvid Nordquist.

The Book of Brewers

I Fuller’s receptbok, ”The Book of Brewers”, har varje bryggmästare antecknat sina recept för hand sedan 1845. Här finns detaljerad information kring recept och bryggmetod, detaljer som sträcker sig ner till vad det var för temperatur den dagen som ölet bryggdes. Allt detta gör att man har en historisk samling av recept och en stor inblick i hur brittisk öltradition har förändrats över tid. Past Masters ger gamla recept ett nytt liv och ger dagens öldrickare en unik möjlighet att smaka på brittisk ölhistoria.

Fuller's brewery

Om Fuller’s Smith & Turner

Londons enda traditionella familjeägda bryggeri beläget i Chiswick, västra London, där man bryggt öl sedan 1600-talet. År 1849 köptes det av familjerna Fuller, Smith & Turner som driver det än idag. Företaget driver även 362 pubar och exklusiva hotell i London. Man brygger uteslutande klassisk engelsk ale av högsta kvalitet. Man utvecklar ständigt konceptet ale och har fått många priser i tävlingssammanhang. Fuller’s mest kända produkt, London Pride, är idag Storbritanniens mest sålda ale på fat i pubar och barer.

Fuller’s Past Masters 1926 Oatmeal Porter

Producent: Fuller’s

Humle: Centennial, Warrior, Target, Goldings

Land: England

Alkoholhalt: 7,8 %

Volym: 500 ml

Sortiment: Exklusiv lansering, 15 000 flaskor

Art.nr: 11280

Pris: 39,90 kr

Passar till rätter av nöt- och lammkött eller som sällskapsdryck.

fuller's beer past masters 1926

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *