Positano(yes) och Esteriör öppnar inredningsbutik ihop

Positano x esterior
Bild: Martin Vallin

Positano(yes) och Esteriör gör nu gemensam business online. Det blir en inredningsbutik med fokus på de redskap, böcker och serveringsprylar som behövs för att göra riktigt bra cocktails hemma.

En shop in shop kommer även att finnas i Esteriörs butik på Åsögatan 144 i Stockholm. Positano(yes) and Esteriör gemensamma butik som öppnar den 25 augusti och håller öppet till den 31 oktober.

 – Vi har sett ett växande intresse för att göra drinkar hemma senaste året. Under 2020 skapade vi flera uppskattade cocktail-kit att ta med hem, både på Positano(yes) och Tjoget.Vi har också märkt att folk haft tid nu att göra sina hem mer unika och hemtrevliga. Det känns som ett perfekt tillfälle att öppna en butik med de allra bästa drinkredskapen och köksprylarna, både vintage och nytt, ihop med en av våra favoritbutiker Esteriör, säger krögaren Joel Söderbäck.

Tillsammans med Joel och Andreas från Positano(yes) har vi skapat en unik samling av nya och äldre barverktyg, böcker om drinkens kultur och historia, glas och servering. Tillsammans med tre svenska konstnärer/designers och Positano(yes) egna favorit, Disaronno, har vi skapat unika föremål inspirerade av den älskade italienska likören, säger Zandra Liden, medgrundare av Esteriör. 

SthlmSigns

sthlsigns barskylt bar Italien 1920-tal
Bild: Martin Vallin

SthlmSigns inspirerades till att skapa en unik barskylt som påminner de skyltar man hittade i en bar i Italien på 1920-talet, men med en modern känsla. Texten skapades med en gammal metod som kallas guldbladförgyllning, i detta fall 12 karat vitguld. Konstverket är målat bakifrån på insidan av en glasram. 

Pris: 14 999 kr. 

Saga Sandström

Bild: Martin Vallin

Saga inspirerades att skapa sitt glas på ett organiskt och lekfullt sätt. Hennes färgval är inspirerade av de mörka toner som definierar Disaronno-flaskan och dess flytande inuti. 

Det kommer endast att finnas tio stycken glas till försäljning. Varje glas är unikt och munblåst av Saga själv. Pris: 1199 kr/styck.

Josefin Eklund

Josefin eklund konst
Bild: Martin Vallin

Josefin hämtade inspiration från flaskans form för att skapa fem neonlampor i begränsade upplaga. De ljusa färgerna valde hon eftersom hon kände på sig att folk kommer att ha kul när de njuter av Disaronno! Pris: 2499 SEK

Positano(yes) and Esteriör gemensamma butik öppnar den 25 augusti och håller öppet till den 31 oktober på esterior.se/positano. Samma för butiken på Åsögatan 144, Stockholm.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *