Presentboxar med delikatesser online

presentboxar online

Presentboxar och -korgar har blivit populära presenter under senare år. Dessa har en rik historia speciellt i Storbritannien. Men även i Sverige ser vi nu allt flera varianter lanseras.

Om du har svårt att veta vad du skall ge bort i present är delikatesskorgar en utmärkt idé. Framförallt eftersom det numera finns alla möjliga teman på dessa boxar och korgar.

Kort historia om presentkorgar

Den flätade korgen fylld med delikatesser har en historia som går ända tillbaka till år 1066 när Vilhelm Erövraren styrde Storbritannien. I 1000-talet Storbritannien var dessa korgar fyllda med mat, drycker och till och med kläder.

Korgarna gavs som välgörenhet till fattiga familjer och innehållet kunde i vissa fall räcka för flera veckor hos en enskild familj. Genom åren utvecklades presentkorgarna. Det utbyggda järnvägsnätet under 1800-talet gjorde det möjligt att sända presentkorgar, så kallade ”Christmas Hampers” över långa distanser som presenter.

Med uppfinningen av bilen kom ännu fler förändringar. Snart skulle vissa av korgarna innehålla tekannor och lyxiga delikatesser som hummer. Det var runt denna tidpunkt som delikatesskorgen ändrade från en enkel flätad korg för mat och dryck till en uppskattad gåva man gav till den man bryr sig om.

Moderna delikatesskorgar

Genom historien har fokuset legat mycket på presentkorgar till julen. I Sverige har vi heller inte haft samma tradition med att skicka presentkorgar till de vi bryr oss om.

Det har ändrat under senare år och nu hittar du många olika versioner av färdiga delikatesskorgar online från svenska e-handlare. Bland annat hos delikatesskorg.nu finns ett stort utbud. Det är just på nätet utvecklingen varit snabb under senare år.

Det finns delikatesskorgar för alla möjliga sammanhang. Korgar för julen, påsken eller morsdag är några exempel. Det går även att skicka presentkorgar för födelsedagar eller för att visa sin uppskattning till någon man bryr sig om.

I dagens läge är det också enkelt och smidigt att skicka presentboxar och delikatesskorgar direkt till mottagaren med presentbud. Tidigare har problemet ofta varit att lokala aktörer inte haft möjlighet att erbjuda leverans annat än till närmaste postombud. Nu hittar du allt fler aktörer som kan skicka presentboxarna över hela landet.

Delikatesskorg med olika teman

Utbudet av delikatesskorgar är relativt mångsidigt i dagsläget och det är en snabb utveckling inom området. Du hittar bland annat delikatesslådor sorterade enligt olika teman. Hit hör korgar med italienska och franska delikatesser. Där har man samlat mat som är typiska för just dessa två länder.

Delikatesskorgarna finns också i olika storlekar där man själv kan välja dessa utifrån budget. Italienska delikatesskorgar verkar vara speciellt populära i Sverige och finns både med och utan kylvaror.

För den som nyfiken på det spanska köket är också korgar med delikatesser från Spanien något att rekommendera.

Avslutningsvis – fördelen med presentboxar

Presentboxar är något som avsevärt underlättat urvalsprocessen för många som söker efter lämpliga presenter att ge till någon man bryr sig om. När vi letar efter presenter har vi ofta problem att veta vad det är som personen verkligen behöver. Vi är dock ofta medvetna om vad personen gillar att äta och vilka specialintressen hen har.

Om du vet att personen älskar whisky, varför inte ge en whiskytemad box med bland annat tryffelchips och kylstenar? Vi känner också alla till livsnjutare i vår sällskapskrets. Det finns t.o.m. specialboxar för livnjutare med makroner, tryffelchips och lyxchoklad.

Ett tips för den som gillar drinkar är ett kryddset för Gin and Tonic. En annorlunda presentlåda med tre olika drinkkryddor för extra smak i drinken.

Det har aldrig varit enklare att välja presenter till någon du bryr dig om. Vi har alla blivit tvungna att ändra våra shoppingvanor i dessa pandemitider. Samtidigt har detta gjort oss mer uppmärksamma på hur smidigt det är att sköta allt online.

Det gäller inte minst om du letar efter delikatesskorgar att skicka över nätet. Numera hittar du nämligen många olika typer av delikatesskorgar som du smidigt kan skicka över hela landet oavsett var du än befinner dig!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *