Prylarna i nya Bond-filmen Spectre

James Bond är den filmkaraktär som genom historien haft störst inflytande som trendsättare för män. Ända sedan premiären på filmdukarna år 1962 i Agent 007 med rätt att döda har de kläder, accessoarer och prylar som Mr Bond använt rönt stor uppmärksamhet. Den nya Bond-filmen Spectre som har världspremiär 26:e oktober utgör inget undantag, utan även denna gång är det stort fokus på de prylar som finns representerade i filmen.

I de första filmerna var det hos Londons exklusivaste skräddardistrikt Savile Row som Mr Bond lät sy upp sina kläder, med skräddaren Anthony Sinclair i spetsen. Skjortorna kom från Turnbull & Asser som ännu idag är kända för sin utmärkta kvalitet. Sedan dess har hovleverantörerna till Bonds garderob ändrats åtskilliga gånger och i filmen Golden Eye var det italienska Brioni som hade äran att förse Bond med stilfulla kostymen och smokingar.

PicsArt_1444979677509

I Spectre är det Tom Ford som står för kostymerna och flertalet av accessoarerna. Det är tredje Bond-filmen i rad som Tom Ford fått uppdraget. Tom Ford har i nära samarbete med kläddesignern Jany Temime arbetetat för att ta fram skräddarsydda kostymer, smokings, skjortor, slipsar och accessoarer.

PicsArt_1444979816539
Bollinger Spectre Limited Edition Bottle_gift box

Familjen Broccoli har producerat Bondfilmerna sedan 1970-talet och redan då etablerades en vänskap mellan familjerna Broccoli och Bollinger. En vänskap som har resulterat i världens äldsta samarbete på filmduken. Första gången Bond drack Bollinger var i filmen Live and Let Die 1973, och 14 filmer senare är han sin vana trogen.

globe-trotter bond-väska

Anrika engelska tillverkarna av resebagage Globe-Trotter har tillverkat en hel serie med bagage och reseaccessoarer för filmen. Globe-Trotter grundades i Tyskland år 1897, men flyttade till England år 1932 och har verkat där ända sedan dess. Under deras 177 år långa historia finns en lång rad av celebriteter som använt deras produkter, som t.ex. Winston Churchill och Drottning Elizabeth II.

globe-trotter Overnight-bag

En Weekendbag från Globe-Trotter i Spectre-serien.

PicsArt_1444981660199

Omega Seamaster har varit James Bonds val i över 20 år nu. Till Spectre har tillverkats en specialversion av Seamaster 3000, som finns tillgänglig i begränsad upplaga.

aston martin bond spectre

Aston Martin har varit James Bonds val i över ett halvt sekel. Denna modell med namnet DB9 GT Bond Edition har tillverkats i endast 150 exemplar.

aston martin db10

Den sportigare modellen, Aston Martin DB10, har tagits fram specifikt för den nyaste filmen Spectre och har begränsats till en upplaga på 10 bilar.

bond jaguar

Även Jaguar finns representerat i form av modellen C-X75 som valdes för biljakten som äger rum på Roms gator i filmen.

Crocket and Jones Bond Spectre

Engelska tillverkarna av kvalitetsskor Crockett & Jones tillverkade en kollektion redan till förra Bond-filmen Skyfall. Man fortsätter nu sitt samarbete även till Spectre genom sex nya skomodeller, speciellt framtagna för filmen.

Crocket and Jones Bond
crocket and jones Bond 2

Skomodellerna och deras namn.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *