Jämför elpriser och spara pengar till din garderob

Nu börjar det bli kallare ute och vi vill ha varmare inomhus. Kostnaderna för el äter upp pengarna som kan gå till nöjen, resor, mat och dryck, kläder och allt det andra en gentleman behöveer för att leva. Det är dags att se över ditt elavtal.

Det finns massor av olika elbolag att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilket du ska välja. Men det finns ett sätt att jämföra alla bolagen på en gång, och det är genom att använda en el prisjämförelse. Genom att jämföra el kan du se hur mycket du kan spara på din elräkning, oberoende av vilket bolag du väljer.

Elpriserna fortsätter att gå upp – hur mycket kommer du att betala i år?

Elpriserna fortsätter att gå upp, och det är inte konstigt att många funderar på hur mycket de kommer att betala i år. Enligt en undersökning från Svensk Elhandel är det genomsnittliga elpriset för ett hushåll med en normalstor lägenhet 2450 kronor per år. Detta innebär en ökning med cirka 200 kronor jämfört med förra året. Om du bor i en större lägenhet eller villa, kan du räkna med att betala något mer. I Stockholm ligger priserna på el cirka 30 procent högre än i andra delar av landet.

Såhär jämför du olika elavtal

Det finns många sätt att jämföra elavtal och det är inte alltid lätt att veta vilket avtal som är bäst för just dig. Här är några tips:

  • Se till att du jämför liknande avtal. Om du jämför ett fast pris med ett rörligt pris, kommer du inte få en riktig bild av vilket avtal som är bäst för just dig.
  • Titta på priset per kWh. Detta är det viktigaste måttet när du jämför olika elavtal, och det är det som kommer att avgöra hur mycket du kommer att betala per månad.
  • Kolla hur långt tid ditt elavtal gäller. Många avtal har en bindningstid på ett år eller två.
  • Läs igenom alla villkor och begränsningar i ditt elavtal. Detta inkluderar saker som uppsägningstider och avgifter för byte av elleverantör. Du vill inte bli tvungen att betala höga avgifter om du bestämmer dig för att byta till ett annat avtal någon gång under bindningstiden.

Vad är skillnaden mellan fast och rörlig elpris?

Fast elpris är ett elpris som inte förändras under en viss period, oavsett hur mycket el du använder. Rörligt elpris är ett elpris som kan förändras beroende på hur mycket el du använder. Fast elpris är vanligast i lägenheter, medan rörligt elpris är vanligare i villor.

Det är alltid bra att spara pengar, och det går lättare än man tror. Genom att jämföra elbolag och dess elpriser kan du snabbt se vilket företag som har det bästa priset just nu. Dessutom tar det bara ett par minuter, så varför inte prova?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *