Rätt vimpel åt din villa skapar exklusivitet 

vimpel

En vimpel i de svenska blå och gula färgerna finns i två olika varianter, bandvimpel och korsvimpel.

Bandvimpeln med det blå fältet uppåt är den ”riktiga” svenska vimpeln såsom den alltid har sett ut. Varianten av vimpel med ett kors härstammar från korset på nationsflaggan och har varit den mest använda i till exempel grannlandet Danmark. Faktum är att korsvimpeln blir mer och mer populär även i Sverige, vilket det fortfarande finns delade meningar omkring.

Vi berättar mer om vimplar.

Låt inte din flaggstång stå naken

Att inte låta din flaggstång ”stå naken” är en självklarhet. Naturligtvis är de allmänna flaggdagarna tillfälle för den fina svenska flaggan men hur är det med de övriga dagarna?

En vimpel kan då ersätta en nationsflagga på de dagar man inte vill flagga med en klassisk nationsflagga. Det är praktiskt med en vimpel eftersom den får vara hissad dygnet runt, året runt. Satsa därför på vimplar i hög kvalitet som ett komplement till din nationsflagga, så har du något fint att titta på varje dag.

En vimpel hos Langkilde & Søn borgar för kvalitet genom äkta flaggduk, korrekta färgnyanser och slitstark sytråd. Du väljer själv vilken av bandvimpel eller korsvimpel du vill hissa upp hemma i flaggstången, den traditionella vimpeln eller en vimpel med ett kors. Du kan naturligtvis välja en av varje och byta med jämna mellanrum.

Flaggor som används ofta har en begränsad livslängd eftersom de utsätts för kraftiga påfrestningar av väder och vind. Likaså är det såklart med din vimpel. Men genom att välja en vimpel av bra och kraftig kvalitet förlänger du hållbarheten på vimpeln och kan njuta av den i mycket längre tid. I vinden är det dessutom inte ovanligt att vimpeln slår knutar om sig själv. Dessa knutar kan vara oerhört svåra att knyta upp. Det finns därför vimpelskydd som är helt genomskinligt och syns därför inte när du hissat upp din vimpel i stången. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *