Raw Naturals Brewing Co. – Ett nytt unikt hudvårdskoncept för män

I samarbete med Glamazon

Nu har en riktigt intressant nyhet lanserats för alla män som är måna om sin hud, sitt skägg och sitt utseende. Raw Naturals Brewing Company är en naturlig hudvårdsserie från Recipe for men, som precis som namnet antyder, för tankarna till ett svenskt mikrobryggeri. I serien finns produkter för ansiktsvård och kroppsvård med tyngdpunkt på den moderna groomingrutinen, där skägget ägnas stor uppmärksamhet.

Svenska Recipe for men kom ut med sina första produkter på marknaden år 2002 och är således en av pionjärerna inom manlig hudvård. Ända sedan starten har man strävat efter att ligga i framkant av forskningen, där speciellt fokus lagts på de utmaningar som vårt nordiska klimat medför för vår hud.

Att fokusera på problemlösning och testa produkterna i förhållanden som huden avskyr har resulterat i unika hudvårdsserier anpassade för förutsättningarna här i Norden med exceptionellt återfuktande och vårdande egenskaper. Produkter som är speciellt anpassade för de mest bistra av svenska förhållanden.

I varumärket Recipe for men ingår tre hudvårdsserier där deras premiumserie Logical Skincare Recipe for men säljs i kosmetikafackhandel och på ledande varuhus över hela världen. Denna linje tillsammans med nya Raw Naturals hittar man även på nätet, bland annat Glamazon har ett brett utbud av groomingprodukter för män där dessa serier ingår. Den tredje linjen, C/o Recipe for men är deras pharmacy-linje som endast säljs via apotek.

Den nya serien Raw Naturals Brewing Company, som alltså har en tydlig naturlig profil, utvecklas och tillverkas i den egna produktionsanläggningen i Falun. I serien kombineras hudvänliga ingredienser av vegetabiliskt ursprung med naturliga vårdande oljor från havre, kokos och oliv samt naturligt extrakt från humle. De rengörande produkterna är helt sulfatfria och innehåller rengörande ämnen från äpple.

Man har genomgående valt konserveringsmedel som är godkända av ECOCERT. ECOCERT är en av de största organisationerna för certifiering av naturlig och ekologisk hudvård, som finns representerad i 80 länder runtom i världen.

Miljötänket begränsar sig inte endast till de ingredienser som används i produkterna, utan denna syns även i tillverkningen av produkterna. För att påverka miljön så lite som möjligt använder man genomgående miljövänliga, förnyelsebara, naturliga och lokala alternativ i processerna.

Raw Naturals påminner alltså om ett svenskt mikrobryggeri för hudvård, där klassiska hantverkartraditioner och en genuin småskalighet genomsyrar hela konceptet, något som även återspeglas i “mästarens signatur” och guldkapsylen som pryder förpackningarna.

Alla produkter från Raw Naturals Brewing Co köper du här.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *