Gul & Blå återuppstår i ny regi – ny webbshop öppnar idag!

gul & blå relansering

Idag öppnar det ikoniska lifestylevarumärket Gul & Blå sin webbshop. Gul & Blå relanseras i en ny affärsmodell där de genom designsamarbeten agerar plattform för svenska förebilder och opinionsbildare från olika genrer.

Genom att låta spännande personligheter skapa en signaturlook tar varumärket ett nytt avstamp. Ett starkt fokus kommer att vara på hållbarhet och återvunna material, men även på den tidlösa kollektionen.

gul & blå lansering

Samarbete med artister och idrottare

Gul & Blå återupptar sitt historiska arv genom att samarbeta med nutida konstnärer, musiker, skådespelare och atleter för att låta dem sätta sin prägel på designen samt för att sprida viktiga budskap. Idag den 3 mars kl.15:00 öppnar webbshoppen och därefter släpps designsamarbeten ”Signatures” löpande. Först ut är konstnären och illustratören Yoyo Nasty, därefter följer andra spännande personligheter.

– Vi är stolta över vårens designsamarbeten och vill vara en plattform där vi lyfter viktiga budskap för att skapa medvetenhet kring ämnen vi brinner för eller helt enkelt bidra till att inspirera människor, säger Nina Adam, VD på Gul & Blå.

nina adam vd
Nina Adam, VD på Gul & Blå.

Många av Gul & Blås klassiker återuppstår och kollektionen genomsyras av neutrala färgtoner som går från ljust till mörkt. Materialen som valts är 100% ekologisk bomull samt återvunna material.

gul & blå nylansering

Fokus har varit att hitta mjuka och bekväma material som håller länge. Målet är att erbjuda den unga miljömedvetna kunden ett basvarumärke som lätt kan kompletteras med andra stilsäkra plagg från Gul & Blå.

gul & blå nylansering sverige

Sortimentet består av t-shirts, sweatshirts och hoodies. Kollektionen kallas för ”Base” och är tidlös och hållbar. ”Signatures” kollektionen är en limiterad premiumprodukt och öppen plattform för konstnärer och artister.

FAKTARUTA
År 1966
Lars Knuttsson öppnar den första Gul & Blå butiker i Birger Jarlspassagen i Stockholm. Två timmar efter öppningen tog alla jeans slut
70-talet

Gul & Blå klassiska 5-ficksmodellerna utvecklades. Butiken sålde under storhetstiden ca. 400 par Gul&Blå jeans per dag.
80-talet

Gul&Blå franschisebutiker startas upp med butiker i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Frankrike.
År 1992

Franchisekontrakt sägs upp och Gul&Blå återgår till egen regi och egna butiker.
År 1995

Christer Bork tar över Gul&Blå som ny ägare.
År 2018

Varumärkena Gul&Blå, Puss&Kram och Fonzie säljs till en ny ägargrupp, bl.a. Academic Work grundaren Jeremias Andersson, Anders Jensen, Andreas Ögren, Jens Alex och Magnus Norman.
År 2021
Gul&Blå relanseras den 3 mars 2021 med fokus på egen webbshop.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *