Renovera kök och badrum med klinker

klinkers online

Om du planerar att renovera kök eller badrum är klinker ett bra alternativ. Klinker är ett både hållbart och stilrent material som även har låg vattenabsorption. Det gör materialet speciellt lämpligt till fuktiga miljöer som badrum och kök. Här tar vi fram tips för dig som funderar på att renovera badrum och kök med klinker.

En vanlig fråga som ofta dyker upp är vad som är skillnaden mellan kakel och klinker. Kakelplattor är tillverkat av poröst lergods och därför är det inte lämpligt för golv. Klinker är tätt, bränt lergods med låg vattenabsorption och därför passar det perfekt även för golv och ytor som kräver bra hållbarhet.

Var hittar man prisvärda klinkers?

Under de senaste åren har det blivit allt populärare med klinkers även hos oss i Sverige. Det gör också att det numera finns ett bra utbud av klinkers även hos oss. En av de aktörer med störst utbud av klinkers i Sverige är Hill Ceramic, där du hittar allt från marmorklinker och betongklinkers till terazzoklinkers.

Om du söker ett stort utbud av klinkers till bra priser finns det knappast ett bättre ställe att söka på. På Hill Ceramic köper man nämligen in stora volymer av klinkers som man vet att säljer och det gör också att man kan hålla ner priserna.

Tips för dig som funderar på klinkers

Det finns vissa praktiska samt designmässiga tips för dig som funderar på klinkers. Här är några av dessa.

Tänk på storleken

Mindre klinkers av typen 30×30 cm var länge en standard i Sverige, men nu är det nya större format som blivit mer populära. Klinker av formatet 60×60 cm är i dagens läge det mest populära och i framtiden förväntas även klinkers av storleken 60×120 cm bli ännu mer populärt. Klinkers av större format har definitivt en stilmässig fördel, som ger ditt hem en elegant och modern framtoning.

Design på klinkers

Det finns alltså många olika mönster på klinkers. Om du önskar skapa ett modernt intryck är stenfärgade klinkers att rekommendera. Mörkgråa eller ljusgråa nyanser ger ett kallare intryck som passar bra för dig som vill skapa eleganta kök- och badrumsytor.

klinkers trä

Det finns även möjlighet att skapa en mer lantlig look med hjälp av klinkers. Det finns klinkers med träutseende i både mörk och ljus nyans som ger ditt hem en extra hemtrevnad. Klinkers är också betydligt lättare att underhålla än parkett- eller laminatgolv.

klinkers marockansk stil

För dig som vill få en medelhavstouch till hemmet kan marockansk stil på klinkers rekommenderas. De har vackra mönster som ger ditt hem en exotisk framtoning.

Underhåll av klinkers

En av de största fördelarna med klinkers till golv är det är enkelt att underhålla. Det är möjligt att använda vilka godkända rengöringsmedel som helst för rengöring av klinkergolv. Du bör dock undvika grova borstar som kan repa ytan. Använd istället mjuk mopp med golvrengöringsmedel och vatten.

Golvvärme och klinkers

Om du funderar på att lägga klinkers på golv är det att rekommendera att du har golvvärme under. Speciellt vintertid gör det golvet mer behagligt att stå på. Klinker är också ett material som passar väldigt bra för golvvärme, då det är värmeledande. Du kan lägga klinkers både på vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme.

Avslutningsvis – Uppgradera kök och badrum med klinkers

Om du funderar på ett praktiskt och lättskött golv till hemmet finns knappast ett bättre alternativ än klinkers. Det är många som drömmer om ett marmorgolv i äkta medelhavsstil. I dessa sammanhang är marmorklinkers i de flesta fall att föredra eftersom det med dagens teknik är svårt att se skillnaden mellan äkta marmor och marmorklinkers.

Här har vi delat med oss av lite tips för dig som funderar på att renovera kök och badrum med klinkers. Lycka till med dina val!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *