Richard Ntege utsedd till Årets Stilikon

Vid en helkväll på NK Saluhall utsågs Richard Ntege till Årets Stilikon på årets upplaga av NK Galan.

Richard Ntege är trots sin unga ålder något av en allkonstnär inom mode: marknadsförare, stylist, fotograf, modell och influencer. Mest känd är han kanske för sina Youtube– och TikTok-kanaler, men han har också samarbetat med varumärken som Adidas, Converse och Levi’s. Stilen kan nog bara beskrivas som eklektisk – mycket streetwear, uppblandat med en del mer klassiska plagg, och väldigt experimentell.

Den som är nyfiken på personen bakom kan lyssna på en intervju med Richard här.

Övriga pristagare var

  • Björn Frantzén: Nordiska Kompaniets Hederspris för att sina insatser inom svensk matkultur och att han genom sina restauranger satt Sverige på den internationella matkartan
  • Martina Bonnier: Nordiska Kompaniets Avtryck för sitt arbete som chefredaktör och drivande bakom Vogues skandinaviska satsning.
  • Jennie Rosén: Nordiska Kompaniets Innovation för sitt arbete som VD för Swedish Fashion Council.
  • Alva Bratt: Nordiska Kompaniets Framtidslöfte, som på kort tid byggt sig ett namn som skådespelare och fotomodell (senast i Netflix-serien Barracuda Queens)

Det är åttone året i rad som Nordiska Kompaniet delar ut priser i olika kategorier till personer som inspirerat inom mode, mat och kultur.

Vinnarna utsågs av en namnkunnig jury bestående av Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Fredrik Robertsson, kreativ chef på Björn Axén och haute couture-samlare, Thérése Hellström, kreatör och grundare av La Mode Agency, Annica Eklund, Fotograf samt Kreativ chef och ägare av Bolon, John-Jamal Gille, Project Director på Association of Swedish Fashion Brands samt Anna-Carina Helander Anderson, grundare och VD av Seezona.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *