Riche Fenix öppnar i höst på Götgatan 40

Matilda Jackson

I höst öppnar Riche Fenix, Svenska Brasseriers senaste tillskott, på Götgatan 40. Riche Fenix kommer fungera som ett nav för kreativitet, och regelbundet bjuda in konstnärer, DJ’s och kreatörer för att skapa en levande mat– och kulturscen i området. I fronten för satsningen står Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche, och för maten står kökschef William Carlström, tidigare AIRA.

Svenska Brasserier öppnar sitt senaste projekt, och första restaurang på Södermalm, Riche Fenix i höst. Namnet är inspirerat av det historiska Apoteket Fenix som legat på adressen sedan början av 1800-talet. Därefter huserade Fenix bar och restaurang i lokalen med start på 80-talet.

Läs om Fenixpalatset – Gentlemannens nöjeshak i början av 1900-talet

Mytologisk innebörd

I och med öppningen blir Riche Fenix den tredje aktören som återuppstår på adressen under samma namn, en blinkning till den mytologiska innebörden av en Fenix. Släktskapet med den klassiska moderrestaurangen Riche på Birger Jarlsgatan återfinns i detaljerna, men systerkonceptet Riche Fenix sticker ut hakan och adderar en spännande lekfullhet som utmanar det konventionella.

Riche Fenix kommer att drivas av Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche och Teatergrillen. Som dotter till PG Nilsson, grundare av Svenska Brasserier, är Matilda uppvuxen i Stockholms restaurangvärld.

Matilda Jackson Riche Fenix

Förra året var hon med och startade Riche Pelago, Riche tillfälliga sommarkrog ute på Djurgården. Riche Fenix blir Matildas första egna koncept med en permanent adress. Kökschef blir William Carlström, tidigare Chef de Partie på AIRA, och innan det Kong Hans Kælder, Punk Royale, Operakällaren och Främmat.

– Att öppna en restaurang och bar på Söder är något jag drömt om att göra länge. Riche Fenix blir ett färgstarkt och lekfullt koncept som jag är oerhört stolt över. Jag och mitt team har tillåtit oss att sväva fritt och skapat något som vi själva verkligen tror på och tycker om. Min strävan är att Riche Fenix ska bli en plattform för en ny generation av kreativa förmågor inom mat, dryck, musik och konst. Vi vill skapa en favoritplats att återkomma till kväll efter kväll, säger Matilda Jackson.

Namn: Riche Fenix
Adress: Götgatan 40
Storlek på lokal: 200 kvm
Kapacitet (antal gäster): 50 sittplatser samt bar
Öppningsdatum: Hösten 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *