Rodenstock lanserar nya fotokromatiska glas

Rodenstock lanserar en ny komplett familj med fotokromatiska glas – ColorMatic IQ® 2. En ny generation av fotokromatiska glas baserade på nya färgpigment och en ny molekylstruktur. Nya tidlösa färger och en bättre funktion gör de nya glasen till den perfekta följeslagaren i alla situationer. Ett och samma par glasögon säkerställer högsta synkomfort oavsett tid på dygnet, både ute och inne.

Pure Grey, Chocolate Brown och Racing Green – tack vare de nya färgerna är ColorMatic IQ® 2 inte bara funktionella utan även eleganta och sportiga.

Den nya färgen Chocolate Brown har en något kontrasthöjande effekt. Pure Grey ger naturlig färgåtergivning tack vare sin balanserade infärgning och Racing Green karakteriseras av den lugna avslappnande effekt som kommer av den mustiga gröna färgen. Tack vare den nya patenterade tekniken kommer glasen att hålla samma färgnyans oavsett hur mycket de blir aktiverade. Rodenstock som är en pionjär inom området fotokromatiska glas, med över 30 års erfarenhet har utvecklat den nya tekniken och borgar för den höga kvaliteten. De nya färgerna är framtagna på Rodenstocks egen R&D avdelning i München.

De nya fotokromatiska molekylerna är större och mer sensitiva för UV-ljus, vilket betyder att användaren får ett mer komfortabelt seende även när hon befinner sig i skuggiga partier. Beroende på den nya strukturen reagerar glasen bättre än tidigare även vid högre temperaturer. Även i sitt ljusaste läge har glasen fått en förbättring med en klarare grundton.

Rodenstock är Tysklands ledande tillverkare av glasögonglas och glasögonbågar. Företaget, som grundades 1877, är baserat i München och har globalt ca 4 500 anställda och finns representerat i mer än 85 länder med egna säljbolag och distributionspartners. Rodenstock har produktionsanläggningar på 15 orter i 13 länder.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *