Rosersbergs Slottshotell lanserar ny öl – Rosersbergs Summer Lager

Rosersbergs Slottshotell lanserar nu sin andra öl – Rosersbergs Summer Lager – i samarbete med gastronom och kulturhistoriker Edward Blom. Ölen är ett riktigt hantverk bryggt i slottets källarvalv av bryggmästare Michael Winberg Gustavsson och har en frisk, somrig citruston i smaken.

På Rosersbergs Slottshotell har man börjat brygga eget öl. Den första ölen – Rosersberg Winter Ale – kom lagom till förra årets julbord och nu är det dags för lansering av den andra ölen –Rosersbergs Summer Lager. Rosersbergs Slottshotells souschef och tillika bryggmästare Michael Winberg Gustavsson, är den som med kärlek experimenterar fram slottsölen. Michael har ett gediget intresse för ölbryggeri och får nu visa sina talanger på Rosersbergs Slottshotell. Produktionen av ölen är ett hantverk och ölen bryggs i slottets källarvalv.

Rosersbergs Summer Lager har en härlig smak av friska, somriga citrustoner. ”Vi ville göra en öl som passade sommaren och vi har provat många olika kombinationer av ingredienser för att hitta de rätta smakerna åt Rosersbergs Summer Lager. Jag är väldigt nöjd med resultatet och har redan börjat fundera på nästa öls karaktär” säger Michael Winberg Gustavsson, bryggmästare Rosersbergs Slottshotell.

Inför lanseringen har Rosersbergs Slottshotell valt att samarbeta med Edward Blom. ”Det här är ett fantastiskt roligt samarbete. Jag har fått smaka på ölen och tycker den är väldigt god. Att den bryggs på Rosersbergs Slott, som har en så intressant historia, gör produkten än mer intressant att arbeta med”- säger Edward Blom.

Edward Blom syns allt oftare i media och har haft flera egna tv- och radioserier – som ”Mellan skål och vägg med Edward Blom” och ”Edward Bloms gästabud” i TV8 samt ”Meny” i P1. Han har dessutom medverkat som gäst och expert inom mat-, dryckes- och kulturhistoria i åtskilliga tv-program. Edward har även släppt en egen kokbok ”Allting gott och alldeles för mycket” (Förlag: Nordstedts).

”Vi är mycket stolta över Rosersbergs Summer Lager och ser fram emot samarbetet med Edward Blom. Edward är en sann gourmet som uppskattar livets goda.” kommenterar hotelldirektör Joakim Landén.

rosersbergs edward blom

Edward Blom med Rosersbergs Summer Lager. I bakgrunden Rosersbergs Slott.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *