Ruben Östlund bär Velour by Nostalgi under Oscarsgalan 2018

Den prisbelönte – och nu även Oscarsnominerade – manusförfattaren och filmregissören Ruben Östlund väljer att bära en smoking signerad Velour by Nostalgi under årets upplaga av Oscarsgalan.

Jag är så glad att få arbeta tillsammans med min goda vän, grundaren och konstnärliga ledaren av Velour by Nostalgi, Per Andersson, säger Ruben Östlund.

Smokingen som Ruben Östlund kommer att bära under årets Oscarsgala är hållbar ur flera aspekter. Velour by Nostalgi har bland annat valt att arbeta med återvunna pet-flaskor och ull. De satsar även framöver på att erbjuda uthyrning av smokings. Detta för att ge deras produkter ett längre liv.

Smokingen som har tagits fram handlar inte enbart om att Velour använder återvunna pet-flaskor som material, de vill ta hållbarhetstänket ytterligare ett steg längre. Målet är att se en utveckling som går mot en mer hållbar konsumtion.

Genom att erbjuda kunderna chansen att hyra en smoking skapar Velour möjligheten att uppdatera garderoben under mer hållbara villkor. Velour by Nostalgi vill med uthyrningen öka livslängden på plaggen och därmed spara på resurserna som krävs vid tillverkningen av deras produkter.

Velour by Nostalgi är ett Göteborgsbaserat klädmärke som grundades år 2002. Företaget uppmärksammades 2017 när de blev först i världen med att lansera Svanmärkta jeans och chinos.

Deras mål är att förändra den nuvarande synen på herrmode och de vill visa att det går att kombinera mode med hållbarhet.

Förutom Velour by Nostalgis egna butiker i Göteborg och Amsterdam samt deras webbshop säljs produkterna hos utvalda återförsäljare så som Care of Carl och Åhléns. Hållbarhets- och miljöfrågor inom modebranschen har alltid varit en fråga som företaget har engagerat sig i. Velour by Nostalgi har som långsiktigt mål att bli 100 % hållbara inom 2 års tid.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *