Rubinröd lyx med The Macallan Rare Cask

The Macallan är en av världens mest exklusiva single malts. Lagom till jul kommer härligt rubinröda The Macallan Rare Cask till Sverige på tillfälligt besök. En premium single malt vars resa börjar i den uråldriga ekskogen i norra Spanien med sällsynta, exklusiva sherrylagrade ekfat. Macallan Rare Cask har toner av ek, muskot, kryddnejlika och sötma av russin som blandas med dofter av torkade frukter och sirap. Från och med förra fredagen, finns The Macallan Rare Cask i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment för 1 999 kr.

The Macallan Rare Cask är en av världens mest exklusiva single malts. Resan fram till dess rika smak börjar i den uråldriga ekskogen i norra Spanien. Från denna tannin-rika och spanska ek skapas faten för hand och rostas sedan av The Tevasa cooperage i Jerez. The Macallans fat är lagrade med torr Oloroso-sherry i 18 månader, innan de töms och skeppas till Skottland för att fyllas med whisky.

– Det är just trät som är kärnan i det vi gör på The Macallan. Vår nya premiumwhisky The Macallan Rare Cask hyllar de grundpelare som gör Macallan så speciell – vår fantastiska vidd av naturlig färg och kvalitén på våra fat. De är bland de mest sällsynta och eftertraktade inom single malt whisky, säger Stuart MacPherson som är The Macallans Master of Wood.

Det faktum att The Macallan Rare Cask enbart produceras av handplockade och sherrylagrade ekfat återspeglar The Macallans dedikation till att köpa in branschens finaste, dyraste och mest exklusiva fat. Kvalitén på de exceptionella ekfaten är den största bidragande faktorn till den utmärkt höga kvalitén, den naturliga färgen och de distinkta aromerna och smaken hos The Macallan. De få utvalda faten representerar mindre än en procent av de tillgängliga faten på The Macallan

The Macallan Rare Cask är den första delen i den lyxiga decanter-serien The Macallan 1824 Master Series med dofter av torkade frukter och ek kantad av sirap. Med en rik smak av ek, sötma av russin, muskot och lätt ton av ingefära hedrar den rubinröda Macallan Rare Cask tre av The Macallans stora stoltheter:

1.Exceptionella sherrylagrade ekfat
2.Komplex smak
3.Naturliga färger

The Macallan Rare Cask är en premium single malt av rang och konnässörer som experter har hyllat dess ankomst. Whiskyn kommer i en skulpterad flaska som har hämtat inspiration från Macallans ikoniska triangel, men som också ska framhäva den speciella färgen.

macallan större

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *