Så blir du en riktig gentleman på dejten

gentleman dejting

Att vara en gentleman är inte svårt, men det kräver att man gör en ansträngning. Att inte bry sig om hur man beter sig eller vad man gör är inte ett recept för att vara den där gentlemannen som man aspirerar på att vara. Låt oss dela med oss av våra bästa tips för att vara en modern gentleman.

Att vara en gentleman borde i vår upplysta tid vara det samma som att vara man. Det kan tyckas konstigt att de orden inte blivit synonyma. Ingen uppskattar en burdus man som inte kan föra sig i olika sammanhang. Det handlar inte om att försöka vara någon man inte är, utan snarare att försöka vara den bästa varianten av den man faktiskt är.

Det finns många faktorer som påverkar hur man uppfattas och det kan vara svårt att alltid veta hur man kan förändra sitt beteende för att vara den gentleman man vill vara. Vi kommer i den här texten gå igenom ett antal områden som varje man bör tänka lite extra på.

hur man är en gentleman på dejter

Att dejta

Att bjuda ut en potentiell partner på date kan vara ett stort äventyr. Dels för att man får en chans att lära känna personen som man är på date med. Men även allt som leder fram till dejten. På tiamly har man sammanställt en lista man kan utgå ifrån när det är dags för date. Där har man hela 50 förslag på vad man kan hitta på när man är på dejten med personen man har känslor för. Dessa förslag funkar lika bra för personer i förhållanden som de gör för singlar som utforskar vad det finns för trevliga människor där ute.

Vi får förslag som att göra någon aktivitet som är mer aktiv, exempelvis att träna tillsammans eller gå på en vacker vandringsled. Till mer traditionella förslag som att gå på restaurang eller ordna en trevlig picknick. Vad man än väljer för aktivitet ska man se till att man har tillräckligt mycket att göra för att fylla ett par timmar. Om man börjar prata och nästan glömmer bort aktiviteten, det är perfekt.

Men om det å andra sidan blir tyst och ni inte har något att göra. Det kan förstöra den bästa av dejter och tiden kommer gå mycket långsamt. Det är därför det är bra att planera nog vad som ska hända på dejten. Om ni sticker ut och springer tillsammans. Vad gör ni när ni är klara? Om ni besöker en trevlig restaurang, vad händer när maten är uppäten? 

Kläder och grooming

Det är som gentleman viktigt att sköta om sig själv. Det handlar både om utseende och kläder. När det kommer till kläder så kan man inte säga att man ska ha på sig det eller undvika det där. Det handlar dels om vad man ser bra ut i men också vad man känner sig fin i. Känner man sig fin så syns det utåt. Det påverkar ens hållning och utstrålning och andra kommer lägga märke till det.

Vissa saker kan man dock säga med säkerhet. Hel och ren bör vara mottot i alla sammanhang. Att komma med en tröja som gått sönder och dessutom inte är ren får de flesta att höja på ögonbrynen. Samma sak gäller andra kläder och inte minst skorna. Skorna gör mannen är ju det gala uttrycket och det stämmer än idag. Att ha snygga skor som matchar ens outfit är viktigt. 

Att ha gympaskor till kostym kan ytterst få män bära upp. Det samma med ett par boots till shorts, det går helt enkelt inte ihop. Titta på vad du har på dig i övrigt och sätt ner fötterna i skor som passar resten av dina kläder.

Grooming

Grooming handlar om att se till att naglarna är kortklippta, att skägget är ansat och att håret är klippt. Det behöver inte följa några mallar men det ska inte se ovårdat ut. Om du har ett stort, vilt skägg så går det inte ihop med ett stort vilt hår. Man får välja en av dessa grejer. Det handlar också om att använda produkter så skägg och hår ser fint ut.

Grundregler

Det finns vissa grundregler för gentlemän och de är tidlösa. Man bör vara trevlig och artig, oavsett vem man interagerar med. Att använda ett ovårdat språk ger en ganska tråkig bild av dig som människa. Tänk på vad du vill förmedla och anpassa dina ord efter detta. Det är stor skillnad att prata med ett par vänner, att prata med sina föräldrar eller med en kund:

Man bör även se till att man beter sig på ett sätt som inte andra tar illa upp av och vara noga med att aldrig kränka någon. Det kan låta som grundläggande hyfs, men om sanningen ska fram så är det många som missar det.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *