Så dejtar man säkert under en pandemi

dejta säkert under pandemin

Vissa människor är ensamstående och redo att träffa någon ny, även under en global pandemi. Men hur gör man det egentligen när man rekommenderas att stanna hemma och undvika andra än ens allra närmsta? Här går vi igenom några tips på hur man dejtar säkert.

Inkludera covid-19 i ert snack

När man först lär känna någon ny snackar man vanligtvis om ting som deras hobbyer, gemensamma intressen och i vissa fall till och med politik. Nu när vi står inför en global pandemi, bör man också inkludera covid-19 i sina samtal. Här är det viktigt att man först och främst förstår vilken syn de har på pandemin och säkerhet. Det kan vara frågor som inkluderar om de är i en riskgrupp eller inte, men också huruvida de jobbar hemifrån eller inte och om de bor tillsammans med några. 

Genom att ställa frågor som dessa får du en bättre överblick över din dejts syn på covid-19, men också över hur försiktiga ni faktiskt måste vara.

Underskatta inte munskydd

Om ni ännu inte känner varandra på en intim nivå är det bra att följa rekommendationerna så mycket som möjligt. Försök att hålla avstånd i början, och underskatta inte munskyddet! Går ni en promenad till exempel kan det vara värt att behålla munskyddet på. Åtminstone om någon av er ses med andra människor regelbundet eller precis befunnit sig på ett tåg eller en buss. Vet ni inte att era dejter kommer pågå i all evighet så är det inte värt att riskera något. Tänk smart och bär ett munskydd för att minimera risken för smittspridning!

Dejta online

Om ni är ute efter något seriöst och inte bara en one-night-dejt kan det vara värt att försöka dejta så mycket som möjligt online. Då slipper ni ha munskydd och oroa er för smittspridning. Ni kan fortfarande ha det jättemysigt trots avståndet! Planera att laga middag ihop, eller varför inte något mer sensuellt (om bägge parter är med på det såklart)? ”Vad är en fetish du har?” kan vara en fråga värd att ställa för att komma närmre varandra på en annan nivå. Då kanske ni förhoppningsvis hittar något nytt ni kan utforska tillsammans. Bara för att man inte ser varandra fysiskt betyder det inte att man inte kan ha kul tillsammans!

Ge det tid

Om du dejtar för att få mer än ett ligg eller uppmärksamhet för en dag är det alltid värt att ge ett potentiellt förhållande tid. För alla fungerar inte diskret dejting online, men om du verkligen känner att den du dejtar är värd att hålla fast i – låt det ta sin tid! Försök att dejta så mycket som möjligt online och gå några promenader då och då. När ni gjort varandra till en i ens “inre cirkel”, det vill säga de människor man är närmast, då kan ni njuta av er tid ihop – fysiskt! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *