Så får du en renare och snyggare interiör i din bil

så får du snyggare interiör på din bil

Det är vanligt att lägga mycket pengar på sin bil, men att få en snygg interiör behöver faktiskt inte kosta så mycket.

I denna artikel ger vi dig 5 tips som gör att du får en såväl renare som snyggare interiör i din bil.

5 tips för att få en bättre interiör i bilen

  1. Skaffa sätesskydd.
  2. Skaffa bagagerumsmatta.
  3. Byt ut dina gamla golvmattor.
  4. Rekondera bilen med jämna mellanrum.
  5. Skaffa en ny bilstereo.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis nämnt i större detalj.

1. Skaffa skydd till dina säten

Sätesskydd till hela din bils interiör kostar i regel mellan cirka 500 och 1 000 kr. Men många tycker faktiskt att kostnaden är värt det. För att nämna ett exempel kan ett sätesskydd i konstläder ge din bils interiör ett oerhört lyft rent utseendemässigt.

Du ska också tänka på att det är betydligt lättare att hålla interiören ren om du har sätesskydd. Främst då det oftast är enkelt att ta bort och tvätta sätesskydd som blivit smutsiga.

2. Skaffa skydd till bagageutrymmet

Din bils bagageutrymme ska klara av mycket. Det är vanligt att man bland annat lastar saker och tar ut och in såväl barnvagnar som matkassar, så du är säkert med på att bagaget slits rejält med tiden.

Det i särklass bästa sättet att skydda sitt bagage är att skaffa en bra bagagerumsmatta. Tack vare bagagerumsmattan ligger det inga elaka stenar och slipar mot interiören när du lastar saker, och samtidigt blir bagageutrymmet betydligt enklare att rengöra.

En bagagerumsmatta av bra kvalitet kostar i regel mellan cirka 400 och 700 kr. Du kan, men borde inte köpa en ”one size fits all”-matta, förslagsvis ska du i stället satsa på en formanpassad bagagerumsmatta.

3. Skaffa golvmattor till bilen

Golvmattor skyddar din bils interiör mot bland annat repor och smuts. Det är även betydligt enklare att hålla rent i bilen då bilmattor är löstagbara, vilket medför att du utan problem kan dammsuga och/eller spola av mattorna när de blivit smutsiga.

Ytterligare ett bra tips är att du beställer måttanpassade bilmattor som du bland annat hittar på Bilmattor.com. De säljer alltifrån Bagagerumsmatta Volvo XC90, bilmattor Volvo till bilmattor för Mercedes och BMW.

4. Rekondera din bil

Om du väljer att rekondera din bil invändigt ser proffs till att få bort bland annat ingrodd smuts och ibland även enklare repor i interiören. Du förlänger alltså livslängden för din bils interiör genom att regelbundet lämna in den för rekonditionering.

5. Köp en bättre bilstereo

Alla som har nyare bilar har garanterat redan en bra bilstereo, men om du har en äldre bil kan en uppgradering av fabriks-stereon vara en god idé.

Idag finns det till och med bilstereor som fungerar tillsammans med bland annat Car Play och Android Auto. Men det viktigaste är samtidigt att du får tillgång till blåtandsuppkoppling så du kan streama musik från mobilen på ett enkelt sätt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *