Så får du pengarna att räcka längre

Dagarna före löning kan vara otroligt svåra att ta sig igenom för många svenskar. Räkningarna börjar hopa sig och det blir plötsligt svårt att ha råd med de planerade middagsbjudningarna, nya barnkläderna och gymmedlemskapet, för att inte tala om busskortet som snart måste förnyas! Du behöver dock inte nödvändigtvis arbeta fler timmar på jobbet för att finansiera dina många utgifter och få pengarna att räcka. Med en smart budget och några spartips kommer du långt!

Kom ihåg att det är stor skillnad mellan att ha ett akut behov av pengar och att kunna skjuta upp vissa aktiviteter till ett senare tillfälle för att kunna betala räkningar. Om du behöver pengar omedelbart bör du ta hjälp av ditt sparkonto, fråga anhöriga om hjälp eller, om det inte finns några andra alternativ, ansöka om ett lån utbetalning 24/7 med låg ränta för att finansiera utgifterna till nästa lön.

Budgetering är a och o

Även om det låter tråkigt och uttjatat är en budget ett måste om du vill ha mer pengar över i slutet av månaden. En budget kan bäst förklaras som en ekonomisk prognos vars syfte är att du ska kunna planera dina utgifter utifrån dina inkomstkällor för att först täcka alla nödvändiga utgifter och sedan se hur mycket du kan lägga åt sidan till sparande. 

Med hjälp av en budget får du en mycket tydligare bild av din ekonomi och kan förhoppningsvis planera den bättre så att pengarna räcker lite längre under de kommande månaderna.

Sätt gränser för ditt dagliga spenderande

Ofta är det de små dagliga kostnaderna som hopar sig och till slut går överstyr. Du tänker nog inte riktigt på hur mycket du spenderar om du köper en kaffe till frukost varje dag, lunchar ute, köper en snygg blus på vägen hem och sedan klickar hem några skönhetsprodukter på nätet på kvällen. 

Men faktum är att det ofta är dessa små utgifter som är skyldiga till att din ekonomi inte håller. Därför rekommenderar vi att du sätter gränser för ditt dagliga spenderande. Även här kan du använda dig av appar, som exempelvis Zlantar eller Buddy, som hjälper dig hålla koll på dina dagliga utgifter. Då kan du mycket enkla begränsa ditt dagliga spenderande till 50 eller 100 kronor och istället unna dig något större en gång i månaden. Det som blir över kan du sätta in på ditt sparkonto!

Sälj det du inte längre behöver

Om du har haft en dålig shoppingvana tidigare och har bestämt dig för att bryta den nu, kan du alltid få dina pengar att räcka längre genom att sälja saker du inte längre är i behov av! 

Den där midsommarkavajen som du bara använde ett år? Sälj den! Den där slipsen som du intalade dig själv kunde användas vid alla tillfällen? Sälj den! Den bärbara högtalaren som du sa skulle följa med på alla fester, men som bara står och samlar damm i vardagsrummet? Sälj den!

Du har förmodligen mycket saker som ligger och skräpar och som någon annan skulle kunna få användning för. Så snarare än att lägga det i lådor på vinden eller slänga det, se till att du får något ut av att göra dig av med det!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *