Så gör du din bostad manlig och classy

classy och manlig lägenhet

De flesta män brukar överlämna hemmets inredning till sin bättre hälft. Men det betyder inte att du behöver ge upp hemtrevnaden bara för att du inte har någon partner. Här får du tipsen på hur du skapar en manligt hemtrevlig stil som imponerar på både herrar och damer.

En ombonad, stilren, manlig lya är något som många män drömmer om. Och det behöver inte bli ouppnåeligt dyrt eller komplicerat att skapa den perfekta manliga inredningsstilen. Det första du måste bestämma är vilken stil du vill ha i ditt hem. Ska det kännas som en exklusivt hotellsvit, en klassisk herrklubb eller vill du hellre satsa på modernistiska designklassiker?

Hallen

hallen heminredning

Oavsett vilken stil du vill ha, så ska din hall vara inbjudande och ge en föraning om vad som väntar längre in i ditt hem. En stökig och rörig hall ger inget bra intryck och därför ska du undvika att ha för många plagg hängande där. Helst bara det du använder dagligen. Du ska heller inte ha för många skor i hallen. Satsa på max tre par. Resten av persedlarna har du i garderob.

Eftersom hallen sällan har fönster är det viktigt med bra belysning. En spegel gör det inte bara möjligt att kolla in att allt sitter rätt när du ska lämna hemmet, utan ger också ett luftigare och rymligare intryck.

Hallen utsätts för mycket slitage och därför ska du undvika att måla den i vitt. Satsa på jordfärger om du vill ha den ombonade stilen och mer åt pastell om du vill vara modern.

Köket

manligt och classy kök

När det gäller köket, så handlar det väldigt mycket om vilken livsstil du eftersträvar. Om du gillar att laga mat och vill bjuda på middagar och fest, så kan det vara idé att skapa ett restaurangkök med vitt kakel, öppna hyllor och lättåtkomliga verktyg. I ett restaurangkök ska allt från knivar till kastruller synas. 

Om du är mer av en “bara äta frukost hemma-typ” så vill du att så lite som möjligt ska synas i köket. Satsa på att gömma undan allt så du har rena ytor i köket. Det som får stå framme är kanske en exklusiv kaffemaskin och en stilren brödrost. Satsa på vitvaror för inbyggnad och göm dem bakom luckor.

Att bygga om kök är en av de dyraste renoveringarna du kan göra, så det kan vara läge att bättra på renoveringskassan.

Badrummet

manligt och classy badrum

Här är det viktigaste att badrummet har en ren och hygienisk känsla så lär dig att skrubba badrum på rätt sätt. Men om badrummet är slitet, så är det svårt att få den rätta känslan av klinisk renhet. Att renovera badrum är till och med dyrare än kök, så det kan vara en bra idé att ta reda på om du kan utöka ditt bolån

Vill du ha den rätta hotellkänslan på ditt badrum ska du satsa på vitt, glansigt kakel och bra belysning. Duschhuvudet ska vara stort och generöst och helst ska toaletten vara vägghängd. 

Om du hellre lutar åt klassisk stil, så kan du välja ett färgat kakel, kranar i mässing och ett badkar på lejontassar. Spegel med ram är en trevlig detalj och om du har lyckan att ha ett fönster i badrummet, så liva upp det med lite gröna växter.

Sovrummet

manligt och classy sovrum

Här kommer du att tillbringa en stor del av dygnet, så det är viktigt att du inreder rätt. Här ska färgerna vara varma och texturen mjuk. Tunga, långa gardiner ger ett varmare intryck än en trist rullgardin. Satsa gärna på garderobsdörrar i mörkt trä och en enfärgad tjock matta att sätta fötterna på när du kliver ur sängen. För att lätta upp det mörka kan du satsa på en snygg, nätt fåtölj i rummet, där du kan lägga överkast och prydnadskuddar om du vill ha sådana.

Dunkuddar och duntäcken är ett måste, liksom sängkläder av bra kvalitet. Det gör sömnen bättre.

Vardagsrummet

manlig inredningsstil vardagsrum

Det är här du verkligen sätter tonen för vem du är. Den klassiska herrklubbsfeelingen kräver dova färger, tunga skinnfåtöljer, orientaliska mattor, mörkt träslag och välfyllda bokhyllor i ek. Och varför inte ett klassiskt barskåp med kristallkaraffer?

Är du mer inne på hotellkänslan behöver du ljusare färger, tygsoffor, enfärgade tjocka mattor, låg förvaring och sparsmakat med tavlor på väggarna.

Om det är designlooken du är ute efter så ska du satsa på nordic blond, ljusa träslag och klassiker som Ägget, Lounge-Chair, Stringhyllor, AJ-lampor och en Arne Jacobsen-klocka på väggen.

Gemensamt för alla stilarna är att du måste ha en soffa som är bekväm både att ligga och sitta i. Du behöver också lägga lite krut på att dölja sladdar till musikanläggning och tv — en sladdhärva på golvet kan sabba den mest genomtänkta stil.

Oavsett vilken stil du väljer så finns det misstag att göra som förstör känslan. Undvik dem. Och så finns det saker som kan göra att du framstår som helt okunnig när det kommer till inredning. Och som kvinnor avskyr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *