Så här styr du upp ditt bröllop – från frieri till till storslagen fest

Att gifta sig är bland de mest spännande händelserna i livet. Det börjar med att man förlovar sig, lever i en kärleksbubbla, styr ihop en storslagen fest för alla nära och kära och sedan är det dags för smekmånaden. Det kan kännas som en kort och enkel tillställning att ta sig till, men det är långt ifrån verkligen. Nedan tar vi oss en titt på hur man kan styra upp sitt bröllop. 

Planera ditt bröllop

Att planera ett bröllop tar inte bara tid, utan det kan vara rätt påfrestande för plånboken. Såklart kostar inte alla bröllop flera tiotusentals kronor utan det går även att gifta sig relativt billigt, men om man vill bjuda sina gäster på en fest i en hyrd lokal som innefattar mat, program och drinkar kommer fakturan snabbt innefatta höga summor. Så här planerar du ditt bröllop på bästa sätt: 

Planera budgeten

Hur mycket pengar anser ni som blivande äkta makar att det är värt att spendera på ert bröllop? Är det viktigt för er att ha världens fest av glitter och glamour, eller ska en stor del av budgeten faktiskt spenderas på smekmånaden? 

Sätt er ner tillsammans och bestäm en budget, när man har en klar budget kommer man ha betydligt enklare att fylla på sparkontot inför bröllopet. När ni väl har en fast budget kommer ni kunna planera in er gästlista samt vilket program ni ska bjuda på. 

Gör upp en plan och gästlista

Vem ska få äran att komma på en av de viktigaste dagarna i ert liv? Kommer ni att endast bjuda in den närmsta familjen, eller är ni ute efter en fest med hundratals gäster? Detta är ett val som brudparet själv måste välja, men kom ihåg att ju mer gäster, desto dyrare faktura. 

Hur vill ni att ert bröllop ska se ut? Ska ni gifta er i en kyrka, på en strand eller varför inte utomlands? Allt detta är punkter som både kommer att påverka budgeten, men även tiden det tar att planera in allting. När ni väl bestämt plats och program är det värt att göra upp ett tidsschema för dagen och kvällen. Allting från att ceremonin äger rum, middagen och festen på kvällen. 

Kom ihåg att tänka personligt, det är viktigt att bröllopet återspeglar brudparets personligheter. Här kan man ha skalan, maten och drinkarna i åtanke, bjud till exempel på mat från favoritlandet eller varför inte ha musik ni verkligen älskar. 

Bestäm outfits i god tid

Det är viktigt att ni i god tid väljer vad ni ska ha på er på ert bröllop, eftersom det både tar tid att beställa in bröllopsklänning och smoking, men det tar även tid om kläderna måste skräddarsys. Att välja kläder inför bröllopet är inte alls en enkel uppgift, men som tur är finns denna bröllopsguide om idéerna tagit slut. 

På tal om bröllopskläder måste det även bestämmas vilken klädkod ni kommer att ha, så att den kan stå med på inbjudan till de förväntansfulla gästerna. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *