Så kan ägandet av en iPhone göra dig till mer av en gentleman

Det finns ingen tvekan om att Apples iPhone är den absolut mest populära modellen av mobiltelefon idag. Intresset för såväl de gamla som de nya utgåvorna av telefonen är enormt världen över. Det finns till och med de som reser tvärs över jordklotet för att få tag i den absolut senaste iPhonen – som denna indiska man som reste hela vägen från Indien till Dubai för att kunna köpa den nysläppta iPhone 14 Pro innan det kom ut på den indiska marknaden. 

Anledningen till att intresset för just iPhone är så pass stort är inte bara att telefonen kommer med många smarta funktioner och egenskaper. Utan denna popularitet beror även på att det anses vara något av en statussymbol, inte minst för män, att äga den nyaste och mest moderna mobilen.

Många är villiga att gå långt för att få tag i den nyaste telefonen

Det har tydligt visat sig att en del människor är villiga att gå väldigt långt för att få tag i den nyaste telefonen. Enligt undersökningar har man till och med fått in rapporter om att vissa väntat flera hundratals timmar i kö utanför Apples butiker för att få tag i den senaste lanseringen, och att en del till och med sålt sina organ i utbyte.  

Eller som den indiska man som reste hela vägen från Indien till Dubai bara för att få tag i Apples senaste Iphone 14 Pro, trots att det kostade honom flera tusentals kronor mer än om han hade väntat några dagar till släppet i Indien. Enligt honom var all mödan och spänning värt det, då han ”inte orkade vänta längre” för att få tag på den eftertraktade mobilen.

Kan ägandet av en viss mobil göra dig till mer av en gentleman?

Denna hets kring att få tag i den senaste versionen av en viss telefon gäller såklart inte för alla. De fall vi listat ovan är unika, extrema sådana. Man har snarare sett en ökad trend i att köpa begagnade telefoner, trots de risker och fällor som sådana köp kan innebära. 

Samtidigt finns det en annan del av befolkningsskaran som har starka åsikter om att ägandet av vissa prylar, däribland mobiltelefoner och andra elektronikprodukter, kan bidra till att man får en viss status i samhället. Denna skara är därmed sällan sena på att agera därefter. 

Precis som att en viss stil, vissa kläder eller en viss arbetstitel kan bidra till att du anses som ”högre uppsatt” än andra kan alltså prylar som mobilen agera som statushöjande symboler. Det inte minst för män som ofta har en tendens att vilja mäta sig med varandra utifrån saker som tillgångar, beteenden och vanor. Kanske för att man vill vara den bästa gentlemannen?

Vad definierar en gentleman? 

Huruvida dina fysiska tillgångar såväl som prylar och saker är avgörande för din status finns det dock olika åsikter om. Det speciellt om man strävar efter att vara den bästa gentlemannen. Då är det snarare saker som vanor, språkbruk, kläder och allmänt beteende och uppförande som är avgörande. 

Tar man detta något steg längre kan man det dock hitta naturliga kopplingar mellan att vara en gentleman och att äga den senaste modellen av iPhone. I och med att en gentleman bland annat definieras av sina kläder och sin stil – det vill säga sitt fysiska attribut – kan även de prylar du använder i vardagen, så som din mobil, vara påverkande i frågan om du är en gentleman eller inte.

Hur avgörande är dina fysiska prylar?

I slutändan är det bara du själv som kan påverka och styra hur du vill vara och leva. Ditt värde ska inte definieras av hur du kläder, vilka prylar du äger, eller vilket umgänge du tillhör. Vill du köpa den senaste modellen av iPhone är det helt upp till dig – det kan såklart både vara roligt, praktiskt och funktionellt. 

Men, du bör inte gå längre än vad du är bekväm med att göra för att få tag i prylar som kanske kan höja din status och enligt vissa få dig att bli mer av en gentleman. Utan huruvida du är en gentleman eller inte styrs snarare av dina beteenden och ditt sätt att vara. Sen om du på köpet har den senaste mobilen eller inte är i längden obetydande. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *