Så väljer du rätt säkerhetsdörr

Hemmet är en plats där vi ska känna oss trygga. Det oavsett om vi bor i hus eller i lägenhet. Om du vill känna dig extra säker, så kan det vara värt att investera i en säkerhetsdörr. Du kan välja säkerhetsdörrar från woodsteel.se om du vill. Men vi ska även tipsa om vad du ska tänka på när det gäller att välja säkerhetsdörr. 

Oavsett om du ska ha en säkerhetsdörrlägenhet eller för ditt hus, så bör du välja en säkerhetsdörr som är certifierad enligt Europa Standarden SS EN-1627. Den bör även uppfylla de krav för att klassas som RC3. Kolla även dörrens brandklassning. Dörren du väljer bör vara både brandklassad och brandgastät. Du bör minst ha brandklass EI2 15/EW 30.

Fler bra saker att tänka på när det gäller säkerhetsdörrar

Du som ska välja en säkerhetsdörrlägenhet kan tänka till lite extra när det gäller att välja en dörr som är ljudisolerande. Det för att slippa att höra oväsen från trappuppgången. 

En ytterdörr idag bör inte bara vara säker, det är ju rätt bra om den är snygg att se på med. Du bör välja en dörr som passar in där du bor. I lägenheter och trapphus så har dörrarna oftast samma utseende. När det gäller dörr för huset, så kan du välja vad du vill, men det är bra om dörren passar in i husets exteriör. Det är oftast möjligt att kunna beställa en dörr efter dina egna krav. 

En annan sak att tänka på, det är att se till så att dörren är välisolerad. Det så att den står emot kylan på bra sätt utan att det drar in. Det du ska kolla på då är dörrens U-värde. Ju lägre U-värde det är, desto mer energieffektiv och isolerad är dörren. 

Du som vill hitta bra säkerhetsdörrar, du kan välja en säkerhetsdörr från woodsteel.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *