Samla dina lån och få lägre kostnader

samla lån

Det finns några gyllene regler för dig som vill få det bra ställt ekonomiskt – betala aldrig för mycket i onödiga utgifter! Ett steg mot detta är såklart att inte konsumera mer än du har råd med. Men om du redan har privatlån med hög ränta gäller det att så snabbt som möjligt få ner räntekostnaderna. Här tar vi fram våra bästa tips för hur du gör.

Det är oerhört enkelt att dra på sig många lån för konsumtion i dagens läge. Det finns mängder av privat- och konsumtionslån tillgängliga och de flesta äger flera olika kreditkort. Till en början kan det kännas harmlöst, men om du inte ser till att betala bort krediterna kan räntekostnaderna snabbt växa och bli ohanterliga.

Använd hopbakslån för att samla lån och krediter

Om du är i en situation där du har flera lån och krediter är det en bra idé att samla lån för att få en bättre överblick över situationen. Detta hjälper dig i allmänhet också att få ner dina räntekostnader. Speciellt om du har kreditkortsskulder eller SMS-lån.

En vanlig term som används för att samla alla lån och krediter till ett enda lån är hopbakslån eller samlingslån. I huvudsak går det ut på att samla alla dina befintliga skulder och baka ihop dessa till ett mer fördelaktigt lån.

Det finns många aktörer som erbjuder denna typ av lån nuförtiden. Du hittar jämförelsesidor för lån på nätet som hjälper dig att hitta det mest fördelaktiga alternativet bland alla långivare. Sambla är en av dessa. Här kan du gå in på sidan och genom ett knapptryck enkelt ansöka om att få samla dina lån. Det enda du behöver göra är räkna ihop dina totala lån och välja hur mycket du vill ansöka om att få samla till ett enda lån. Sedan kommer Samla att ta fram alternativen för dig.

Råd för dig som vill samla lån

Ett råd för dig som vill samla dina lån är att göra en noggrann analys av din situation. Lockelsen att låna för ett ännu större belopp än dina totala skulder kan vara stor. Det kommer dock att spä på den dåliga trenden att låna till saker som du egentligen inte har råd med. Kom ihåg varför du vill samla dina lån i första taget. Du vill få ner dina räntekostnader och göra dem lättare att överblicka!

Om du inte skulle få ett samlingslån för hela beloppet av dina totala lån och krediter bör du först sikta in dig på dina dyraste lån. Det lån med den högsta räntan är det som du först bör se till att betala bort.

Avslutningsvis

Det finns även andra fördelar med att använda sig av en jämförelsesida för att jämföra lån. Om du går till flera olika långivare själv kommer varje enskild aktör att göra en kreditupplysning på dig. Detta kan påverka din kreditvärdighet avsevärt och göra så att dina möjligheter att få lån till bra ränta försämras i framtiden.

Därför är det bra att få hjälp genom t.ex. Sambla när du samlar dina lån eftersom det då endast görs en enda kreditupplysning hos UC. Kom ihåg att din privatekonomi är ditt ansvar. Men numera finns även många hjälpmedel om du börjar i tid!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *