Säsongsutgåvan av Ettan Jakt lanseras idag

Idag lanseras årets säsongsutgåva av Ettan Jakt, en limiterad särskild designutgåva av den klassiska Ettan lös. I årets utgåva släpps knappt 200 000 specialdesignade dosor, vilket är fler än någonsin tidigare. Ettan är Sveriges äldsta konsumentvarumärke som fortfarande finns till försäljning.

– Ettan har alltid haft en naturlig plats i vårt erbjudande. Det är vårt äldsta varumärke, och är än i dag det enskilt mest populära snusvarumärket i Norrland. I och med att Ettan-snusarna inte efterfrågar smaksatta produkter är vi inte lika experimentella med Ettan som vi är med våra andra varumärken, men för oss är Ettan Jakt ett kul sätt att förnya en klassisker, säger Michaela Bergström, Brand Manager på Swedish Match.

Varumärket Ettan Jakt kommer i år att säljas i Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre och på www.swedishmatch.se från och med måndagen den 31 juli. Från och med den 14 augusti kommer Ettan Jakt att lanseras selektivt i detaljhandeln över hela Sverige. En dosa Ettan lös kostar 59 kronor.

Med anor från tidigt 1800-tal är snuset Ettan ett av Sveriges äldsta varumärken. Ljunglöfs Ettan är också Sveriges genom tiderna mest sålda snus och har en imponerande historia.

År 1822 fick snusfabrikören Jacob Fredrik Ljunglöf en snilleblixt som kom att revolutionera snustillverkningen. Tillsammans med kemisten Jacob Berzelius lyckades han förkorta beredningen från ett halvår till en vecka. Ettan föddes och resultatet blev ett snus utan onödiga smaktillsatser med ren tobakskaraktär som kännetecknar urtypen för svenskt snus än idag. 

Fem snabba fakta om Ettan

1. Ettan grundades av Jacob Fredrik Ljunglöf år 1822, som ursprungligen hette Ljunglöfs N:o1, blev Sveriges första rikstäckande snusprodukt. Ettan är Sveriges äldsta konsumentvarumärke som fortfarande finns till försäljning.

2. Ettans grundrecept består av tobak, salt och vatten – basen i all modern snustillverkning. Ettan har en okryddad tobakssmak med toner av rök och malt, samt aningen mörk choklad för att ge den rena tobakssmaken en viss tyngd, men grunden är och förblir Ettans karaktäristiska tobaksmak.

3. Mer än var femte lössnusare väljer Ettan.

4. Ettan tillverkas i enlighet med Swedish Match kvalitetsstandard GOTHIATEK®.

5. GOTHIATEK® är Swedish Match kvalitetsstandard för svenskt snus som garanterar att snus från Swedish Match håller kompromisslös kvalitet genom unik kunskap och kontroll i alla led – från frö till färdig produkt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *