Satsa på Stetson för huvudet

stetson hattar online

För de flesta är en Stetson synonymt med en cowboyhatt. Det är inte så konstigt, för det är just vad det är. Men det är även ett märke från ett företag som heter John B. Stetson Company. 

John Stetson var mannen som startade detta företag, men före det så letade han guld i den amerikanska western, under 1860-talet. Han kände då att han behövde ha något att skydda sig med mot den stekande, heta solen.

Det gjorde att han med enkla tekniker skapade en filthatt. Han hittade inget guld, men hatten kom att bli starten på det hattföretag som Stetson startade. Från början var denna hatt tillverkad av hår av bävrar för att få fram filt.

Första gången som hatten såldes var i Colorado, år 1865. Året därefter hade hans företag kommit att bli världens allra största hattföretag. 

Stetson – mer än bara en cowboyhatt

Idag är det inte bara en cowboyhatt som finns av märket Stetson, utan en mängd olika huvudbonader finns att köpa. Det finns olika sorters kepsar, stråhattar, mössor och mycket mer.

Det finns även handskar av detta märke. Stetson är förknippat med kvalitet. De har en snygg design och passar bra för de flesta tillfällen. Du som är ute efter en bra huvudbonad med kvalitet och bra passform gör rätt i att satsa på detta märke.

I sortimentet av kepsar finns det olika modeller. Bland annat har du snapback, flexfit, trucker, flat cap så väl som Stetson Army Cap. Om du är ute efter något moderiktigt att ha på ditt huvud, så har du därmed en hel del att välja på om du kollar in sortimentet av Stetson.

En del av dessa huvudbonader är även perfekt för den kallare årstiden, eftersom det finns olika mössor, som kan värma ditt huvud på bra sätt. Det samtidigt som den är snygg att se på. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *