Schweppes Spritz Mixer sätter ”spritz” på drinken

schweppes spritz drinknyhet 2021

Spritz Mixer är det ikoniska varumärket Schweppes svar på de senaste årens hype av italiensk aperitif. Den orangea nyheten Spritz Mixer smakar fantastiskt bitterljuvt och passar perfekt som smakhöjare i såväl traditionella som alkoholfria drinkar.

Drycken finns i dagligvaruhandeln och servicehandeln från denna vecka.

Den ikoniska drinken Spritz

ikoniska drinken spritz

Italiens, Sveriges och kanske hela världens drinkfavorit? Enligt sägen såg den första drinken med “spritz” dagens ljus i den italienska byn Veneto på 1800-talet under den österrikiska ockupationen.

Spritz blandades ursprungligen av vin och vatten och än idag används det tyska ordet för stänk ”spritz”, som smeknamn för drinkar blandade på italienskt vis. Även om receptet på spritz har utvecklats till många olika varianter under de tvåhundra år som gått, så har det aldrig varit så enkelt och prisvärt som nu att blanda ihop en drink med spritz.  

Schweppes Spritz Mixer

schweppes spritz mixer drinknyhet 2021

Schweppes Spritz Mixer har en klassisk orange färg och en uppfriskande bitter, sötsyrlig smak av apelsin. Drycken har en låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll.

Precis som alla Schweppes drycker är den alkoholfri och kommer att finnas tillgänglig i välsorterade butiker inom dagligvaruhandeln och servicehandeln.

schweppes spritz mixer

För den som vill blanda en alkoholfri drink kan Schweppes Spritz Mixer med fördel serveras som den är i ett isfyllt glas med en skiva apelsin. I annat fall passar den fint med en skvätt vodka, eller i en blandning tillsammans med prosecco.

Schweppes Spritz Mixer som kommer i 50 cl PET-flaska finns att köpa i butik från och med vecka 3 till ett rekommenderat pris om 12,50 kr. Schweppes Spritz Mixer i 150 cl PET-flaska finns till ett rekommenderat pris om 23,95 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *